Uzun zamandır vatandaşın cebini yakan, gözünü korkutan konut fiyatları için 9 Mayıs'ta  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutta kredi imkanı sunulacağını bildirmesi üzerine konut fiyatlarında bir artış gözlemlenmişti. Bu olay hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den açıklama geldi. 

Bakan Nebati, fırsatçıları yakından takip ettiklerini ve yeni konut finansman paketi öncesi konut fiyatlarını kayda geçirdiklerini söyledi.

İstanbul’da bugün düzenlenen Finansal Kurumlar Birliği’nin (FKB) 10’uncu Olağan Genel Kurulu’nda konuşan bakan, destek paketiyle hem konut arzını artırdıklarını hem de vatandaşların uygun finansman olanaklarıyla konut sahibi olmalarını sağladıklarını ifade etti.

7 ilde "Mahzen-32" operasyonları: 24 gözaltı 7 ilde "Mahzen-32" operasyonları: 24 gözaltı

Bakan, devletin sağladığı bu kolaylık üzerinden fırsatçılık yapmaya çalışanlara göz yumulmayacağını vurguladı ve şu şekilde konuştu:

 “Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer. Biz bu paketi açıklamadan önce tüm verileri aldık. Paket açıklanmadan önceki internet üzerinde bireyseller dahil olmak üzere satış fiyatları, ilanlar tek tek tespit edildi. Bununla ilgili paket açıklandığının ertesi günü aykırı işlem yapanların tamamı tespit edildi. Biz işlem yaparken vatandaşın rahat etmesi için yapıyoruz. Birilerinin suiistimalde bulunarak, ‘Kısa günün karıdır’ diyerek bizi aldatmasına izin vermeyeceğiz. Bunu yapanlar bilsinler ki ensenizdeyiz.”