Vatandaşın merakla beklediği TOKİ ve Sosyal Konut Projesi'nde temek atılacak şehirler belli oldu.

CHP Başkanı Özgür Özel'den 'Emekli Mitingi' açıklaması CHP Başkanı Özgür Özel'den 'Emekli Mitingi' açıklaması

Çevre, Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sosyal Konut Projesi kapsamında belirlenen yerlerde, temellerin 25 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla atılacağını açıkladı. Bakan Kurum, beklenen projenin ilk temellerinin şu 17 ilde atılacağını açıkladı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir canlı yayın programında açıkladı. Kurum,katıldığı programda soruları yanıtladı.

"İlk Evim İlk İş Yerim Projesi" kapsamındaki ilk temellerin, 25 Ekim'de nerede atılacağı sorusuna karşılık Kurum, "Projenin ilk temellerini 17 ilde atıyoruz" cevabını verdi.

Hangi illerde başlayacak?

Bakan Kurum " Projenin ilk temellerini 17 ilde atıyoruz. Ankara, Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak'ta 5 bin konutun temelini atıyoruz" dedi.

Kurum, tüm valiliklerden illerdeki ihtiyaçlara ilişkin bilgi istediklerini, gelen veriler çerçevesinde il ve ilçelerdeki sayıların belirlendiğini söyledi.

Gençlere Taksit Ödeme Kolaylığı

"Projeye başvuracak gençler, taksitleri nasıl ödeyecek?" sorusunu yanıtlayan Kurum, "Gençlerimizin bu projeye güvenini başvuruyla birlikte görüyoruz. 5 milyona yakın başvurunun 1 milyon 714 bini gençlerimiz. Bu önemli bir rakam" dedi.

Bakan Kurum, projede alternatifler olduğuna işaret ederek "Gençlerimize, '2 bin 280 liradan başlayan taksitle isterseniz ev alabilirsiniz.' diyoruz. Eğer 2 bin 280 lirayı ödeyemiyorsan arsaya başvurabilirsin. 1100 lira, 1200 lira taksitle 10 yıl faizsiz arsa taksiti. Yani bugün ne ödüyorsanız, 10 yıl aynı taksiti ödemeye devam edeceksiniz. Bu çerçevede gençlerimiz, kendi gelirlerine projede hangisi uyuyorsa ona başvurabilirler." şeklinde konuştu.

Orta Gelir Projesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  "Arz talep dengesiyle alakalı. Ben burada talep karşısında arzı artırıyorum. Şimdi orta gelire de yapacağız. Orta gelire de arkasından proje açıklayacağız. Dolayısıyla o 600 bin içerisinde de orta gelirin alabileceği şartları sağlamaya çalışacağız. Bunu da Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Emlak Konut'la çalışıyoruz. Bu projeyi açıkladık kiralar ve konut fiyatları düştü, düşmeye de devam edecek" dedi.