Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, konuyla ilgili İstanbul'daki çalışma toplantısının ikincisinin Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde yapıldığını belirterek, "Toplantıda, hizmet kalitelerini, imkanların daha verimli kullanılmasını, doğrudan polikliniğe müracaatla alınabildiği gibi randevuyla da alınabilen hizmetleri kapasite verileriyle değerlendiriyoruz." ifadesini kullandı.

MHRS'deki yeni düzenlemelere ilişkin daha önce de Ankara'da iki ayrı toplantı düzenlenmişti.

"RANDEVU ALIP GELMEME KONUSUNDA BİRTAKIM ÇALIŞMALAR YAPTIK"

Konuyla alakalı örnek veren Koca, Bayrampaşa'da geçen yıl bakılan hasta sayısının yaklaşık 1 milyon 100 bin, randevuyla gelen hasta sayısının 400 bin, randevusunu aldığı halde gelmeyen kişi sayısının ise 110 bin olduğunu dile getirdi. 

DSÖ açıkladı: Astım hastalığında korkutan rakamlar! DSÖ açıkladı: Astım hastalığında korkutan rakamlar!

Bakan Koca, "Bu doğru bir şey değil. Bu noktada hassasiyet göstermeliyiz. Tedavi edilme imkanı olabilecek 110 bin hastamızın hakkı alınmış oluyor. Ödeyemeyecek olduğumuz bir haktan bahsediyorum. Hepimiz birlikte üzerimize düşeni, bizler bakanlık olarak, vatandaşımızın da bu anlamda üzerine düşeni hassasiyetle yapmasını bekliyoruz. Gelecek aydan itibaren özellikle randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı birtakım çalışmalar yaptık, buna aşama aşama, sorunu çözene kadar devam edeceğimizi söylemek istiyorum" diye konuştu.

Editör: Elif Zülfigaroğlu