Mimarlık eğitmi için İstanbul Ataşehir'e gelen Başak Cengiz samuray kılıcıyla Can Göktuğ Boz tarafından sokak ortasında katledilmişti.

Cani adam "Kolay olacağımı düşüncesiyle kadın hedef seçtim" demişti. Yargılama sonucunda "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme", "silahla tehdit" ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'una muhalefet" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, 5 yıl hapis ve bin lira adli para cezasına çarptırılan Can Göktuğ Boz savcılığın kapısını çaldı.

Ataşehi'de Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla katletmişti! Can Göktuğ Boz'dan  skandal şikayet! - Takvim

Nikah memuruna soruşturma: Dua okunmasına izin vermemişti Nikah memuruna soruşturma: Dua okunmasına izin vermemişti

"Aleyhimde yorum yapıyorlar" diyerek sosyal medyada hakkında yapılan paylaşım ve altına
yazılan yorumlara savaş açtı, birçok kullanıcıdan şikayetçi oldu.

Şikayetler üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Hakaret suçunun oluşabilmesi için hakaret edilen muhatabın belirli ya da en azından belirlenebilir olması gerektiğini belirten savcılık, cani adamın "hakaret" suçundan yaptığı şikayetlerine geçit vermedi.

Ataşehi'de Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla katletmişti! Can Göktuğ Boz'dan  skandal şikayet! - Takvim

Kararda hakaret içerikli olduğu iddia edilen yorum ve paylaşımların genel ifadeler içerip, Boz'u kastettiğine yönelik de delil bulunmadığı ifade edildi. Şikayetler üzerine başlatılan soruşturmalarda takipsizlik kararı verildi.