Rusya'nın eski cumhurbaşkanı ve güvenlik konseyi başkan yardımcısı Dmitry Medvedev'in Cuma günü aktarıldığına göre, 'Rus şirketlerine yönelik Batı yaptırımlarının Moskova hükümeti üzerinde herhangi bir etkisi olabileceğine inanmak aptallık.' ifadelerini kullandı.

Medvedev, Rusya'nın RIA haber ajansına verdiği bir röportajda, yaptırımların yalnızca Rus toplumunu konsolide edeceğini ve yetkililer arasında popüler bir hoşnutsuzluğa neden olmayacağını söyledi.

Batı, Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rusya'ya bir dizi yaptırım uyguladı. Ancak savaşın başlamasına bir ay kala Kremlin, Ukrayna'nın "askerden arındırılması ve Nazilerden arındırılması" hedeflerine ulaşana kadar saldırıya devam edeceğini söyledi.

Türk yazılımcılar, NATO tatbikatında yer aldı! Türk yazılımcılar, NATO tatbikatında yer aldı!

Yaptırımlardan bazıları, özellikle Başkan Vladimir Putin'e yakın olduğuna inanılan milyarder iş adamlarını hedef aldı .

Medvedev "Kendimize soralım: Bu büyük işadamlarından herhangi biri ülkenin liderliğinin konumunun en küçük kuantum etkisine sahip olabilir mi? Size açıkça söylüyorum: hayır, olamaz." dedi.

Medvedev, kamuoyu yoklamalarının Rusların dörtte üçünün Kremlin'in Ukrayna'da askeri operasyon düzenleme kararını desteklediğini ve daha da fazlasının Başkan Vladimir Putin'i desteklediğini söyledi.

Rusya'nın dışında kalırken işgale karşı çıkan Ruslara ateş püskürdü.

Yetkililerin bazı kararlarından memnun kalmayabilirsiniz, yetkilileri eleştirebilirsiniz - bu normaldir" dedi.

Ama böyle zor bir durumda devlete karşı tavır alamazsınız, çünkü bu vatana ihanettir” dedi.

Bağımsız bir protesto izleme grubuna göre, bu ayın başlarında Putin'in Ukrayna'yı işgaline karşı Rusya çapında düzenlenen protestolarda binlerce kişi gözaltına alındı.

Bu haber ANews'dan alınmıştır. Haberin orjinal metnine ulaşmak için tıklayınız.