TBMM'de bu hafta hangi kanun teklifi görüşülecek? TBMM'de bu hafta hangi kanun teklifi görüşülecek?

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden Baykar'ın, insansız hava aracı (İHA) üretimi gerçekleştirilen fabrikasında yaşanan hırsızlık yaşandı.

Şirketin stajyer olarak görev yapan bir çalışanı, 4 hard disk çalma suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı ve tutuklandı. Olay, Baykar fabrikasında çalışan güvenlik görevlileri tarafından yapılan rutin kontroller sırasında ortaya çıktı.

Baykar'ın İHA üretim fabrikasında, bilgi teknolojileri bölümünde stajyer olarak görev yapan Ahmet Anıl Ç. şirketin güvenlik kontrollerinde yakalandı. Yapılan aramada üzerinde şirkete ait 4 adet hard disk bulunmasıyla şirket yetkilileri, polise bilgi vererek gerekli adli süreçlerin başlatılmasını sağladı.

Terör bağlantısı araştırıldı!

Polis ekipleri, hırsızlık olayının ardından hızla başlatılan soruşturma kapsamında stajyerin ailesini ve şahsi geçmişini detaylı bir şekilde inceledi. Ancak, şüphelinin aile bağlantıları veya terör örgütleriyle ilişkisi olmadığı belirlendi. 

2017 yılında bir kafede meydana gelen hırsızlık olayında, dizüstü bilgisayar çalan Ahmet Anıl Ç. söz konusu hard diskleri de satmak üzere çaldığını itiraf etti. Ancak, disklerin içinde herhangi bir bilgi ya da belge olup olmadığından haberdar olmadığını iddia etti.

Gözaltına alınan Ahmet Anıl Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak, cezaevine gönderildi.