Hamas'tan açıklama: Ateşkes anlaşmasına ilişkin İsrail’in cevabını aldık Hamas'tan açıklama: Ateşkes anlaşmasına ilişkin İsrail’in cevabını aldık

Baykar ile Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı arasında Bayraktar AKINCI İnsansız Hava Aracı ihracatı ve iş birliği sözleşmesi imzalandı.

Baykar'dan yapılan açıklamaya göre, Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’lar Suudi Arabistan Ordusu’nun envanterine girecek. Anlaşma kapsamında Baykar tarafından eğitim, teknik destek ve lojistik hizmetleri de sağlanacak.

Bayraktar AKINCI filosunun çekimlerinde nefes kesen görüntüler İhlas Haber  Ajansı

Bayraktar AKINCI TİHA’lar, Suudi Arabistan Krallığı Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde görev yapacak. Yapılan kapsamlı anlaşmayla birlikte gelecek süreçte iki ülkenin yüksek teknoloji geliştirme yeteneğini ileriye taşımak için teknoloji transferi ve ortak üretim konusunda da iş birliği gerçekleştirilecek.

Bayraktar AKINCI filosu bir arada görüntülendi - Son Dakika Türkiye  Haberleri | NTV Haber

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Bu iş birliği sadece ülkelerimiz arasındaki bağları güçlendirmekle kalmayıp, bölgesel ve küresel barışa da katkı sağlamayı hedefliyor" ifadelerinde bulundu.

Milli TİHA Bayraktar AKINCI, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdiği 29 Ağustos 2021 tarihinden beri milli havacılık tarihimizin irtifa rekorunu da elinde bulunduruyor.