Araç kullanıcılarına müjde! Benzin ve motorine indirim gelebilir Araç kullanıcılarına müjde! Benzin ve motorine indirim gelebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni asgari ücreti açıklamasının ardından vatandaşlar dolaylı olarak etkilenen memur maaşlarının 2023 yılında ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans olarak eğitim düzeylerine göre maaş alan bekçiler de yeni yılda ne kadar maaş alacaklarını merak etti.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre geride kalan 5 aylık zaman diliminde yıllık enflasyon 84.39’a yükseldi. Bekçi maaşları ise ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde değişiklik gösteriyor. Bekçi maaşlarının yeni yılda Ocak ve Temmuz aylarında yılda iki kez zam görmesi bekleniyor. Yeni yıla kısa bir zaman kala bekçiler 5 aylık zaman diliminde yüzde 15.11 enflasyon farkını cebine koydu. Peki 2023 Bekçi Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte, 2023 Bekçi maaşı zam oranları…

2023 BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Memurların zam oranları TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri dikkate alınarak yapılıyor. İlkokul mezunu bir bekçi Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 9 bin 259 TL maaş alıyordu.

5 aylık enflasyon verileri dikkate alındığında enflasyon farkının 15.11 olmasıyla yeni yılda bekçi maaşının 10 bin 658 TL’ye yükselmesi bekleniyor.

Ocak ayında bekçi maaşlarına yapılacak zam oranları aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte belli olacak.