Süper Lig’de 72 puanla lider konumda bulunan Galatasaray, bu sezon sıkıntılı günler geçiren Beşiktaş’a konuk olacak. Süper Lig’de şampiyon olmak isteyen Galatasaray maça 3 puan için çıkacak. Beşiktaş ise bu maça prestij gözüyle bakıyor.

Sahasında Galatasaray’ı konuk ettiği son 8 maçta 7 galibiyet ve 1 beraberlik alan Beşiktaş, bu istatistiği sürdürmek için sahaya çıkacak.

RAKAMLAR NE DİYOR

Bu sezon en çok puan toplayan, en az gol yiyen ve sadece bir kez mağlup olan Galatasaray, deplasmanda kısmen zorlanıyor. Bu sezon kaybettiği tüm puanları deplasmanda bırakan Galatasaray, 13 dış saha maçında 9 puan bıraktı.

Beşiktaş ise bu sezon tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birisini yaşıyor. Sezona Şenol Güneş ile başlayan sonrasında yardımcısı Burak Yılmaz ile devam eden Beşiktaş, sonrasında da Rıza Çalımbay’ı göreve getirmişti. Daha sonrasında da Genel Kurul sonrası yeni gelen yönetim Rıza Çalımbay ile de yollarını ayırıp Portekizli tecrübeli hoca Fernando Santos’u göreve getirmişti. Daha sezon bitmeden dördüncü teknik adamını getiren Beşiktaş, tecrübeli hocası Santos ile bir nebze de olsa çıkışa geçti.

Santos, Beşiktaş’ın başında 8 lig maçında sahaya çıktı. Bu maçlarda 14 puan toplayan Beşiktaş, derbi maçında da rakibini mağlup etmek isteyecek.

İç sahada son 8 maçta rakibine büyük üstünlük kuran Beşiktaş, seyircisinin önünde galip gelerek kötü giden sezonda taraftara bir derbi galibiyeti hediye etmek isteyecek.

Ev sahibi Beşiktaş’ta Gedson da kart cezası sebebiyle forma giyemeyecek. Yeni transferler Ernest Muçi ve Al Musrati ile güç kazanan Beşiktaş, bu iki oyuncuyu yine ilk 11’de sahaya sürecek.

PUAN ORTALAMASINA GÖRE FAVORİ GALATASARAY

Süper Lig’de lider konumda bulunan Galatasaray, bu sezon deplasmanda 13 maça çıkıp 30 puan topladı. Dış sahada 2.30’luk puan ortalaması yakaladı.

Ev sahibi unvanıyla maça başlayacak olan Beşiktaş ise iç sahada 13 maça çıkıp 26 puan topladı. Seyircisi önünde 2 puan ortalaması yakaladı.

Beşiktaş’ın iç sahada bu sezon oynadığı Fenerbahçe derbisi, Beşiktaş’ın oldukça kötü bir performans sergilediği bir maç oldu. Beşiktaş, 90 dakika boyunca rakibine sadece 4 şut çekebildi; 3-1 mağlup oldu. Sezonun ilk yarısında Beşiktaş, Galatasaray’a konuk olduğu mücadeleyi de 2-1 kaybetti. Siyah beyazlı ekip sezonun genelinde istenilen performansı veremediği gibi derbilerde de hayal kırıklığı yaşadı.

Konuk ekip Galatasaray ise Beşiktaş’ı sahasında mağlup etti, Fenerbahçe ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

BEŞİKTAŞ'TA 3 EKSİK, 1 BELİRSİZ

Siyah-beyazlı ekipte 3 futbolcu, Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

Sakatlığı bulunan Tayfur Bingöl'ün yanı sıra sarı kart cezalısı Gedson Fernandes ile Bakhtiyor Zaynutdinov, yarın kadroda yer almayacak. Salih Uçan'ın durumu ise maç günü belli olacak.

6 OYUNCU SINIRDA

Beşiktaş'ta 6 futbolcu, Galatasaray derbisi öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Siyah-beyazlılarda Necip Uysal, Jonas Svensson, Arthur Masuaku, Daniel Amartey, Semih Kılıçsoy ve Demir Ege Tıknaz, yarın kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve Süper Lig'in 29. haftasında Gaziantep FK ile deplasmanda yapılacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

SON 6 MAÇTA MAĞLUP OLMADI

Beşiktaş, tüm kulvarlarda oynadığı son 6 müsabakada mağlup olmadı. Siyah-beyazlılar, ligde ve Türkiye Kupası'nda çıktığı bu karşılaşmalarda 5 galibiyet ve 1 beraberlik yaşadı.

Portekizli teknik adam Fernando Santos yönetiminde ilk derbisine çıkacak Beşiktaş, son 4 resmi maçında ise kalesinde gol görmedi.

GALATASARAY'DA İKİ EKSİK

Hakim Ziyech'in forma giyemeyeceği sarı-kırmızılı takımda, Serge Aurier'in durumu belirsizliğini koruyor.

Afrika Uluslar Kupası'ndan sakat dönen futbolculardan Ziyech, yarın Dolmabahçe'de sahaya çıkamayacak. Yeni transfer Serge Aurier'nin durumu ise bugün yapılacak antrenmanda belli olacak.

Galatasaray'da Davinson Sanchez, Kaan Ayhan, Kerem Aktürkoğlu ve Sergio Oliveira ise müsabaka öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, yarınki karşılaşmada kart görmeleri durumunda Çaykur Rizespor mücadelesi öncesi cezalı duruma düşecek.

OKAN BURUK'UN DERBİ KARNESİ BAŞARILI

Teknik direktör Okan Buruk, Galatasaray'ın başında büyük maçlardaki başarılı performansıyla dikkati çekiyor.

Tecrübeli teknik adam, sarı-kırmızılı ekibin başında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile 10 müsabakaya çıktı. Buruk, bu karşılaşmalarda 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı.

Okan Buruk yönetimindeki "Cimbom", Beşiktaş derbilerinde 2 galibiyet ve 1 yenilgi gördü. İç sahadaki 2 derbiyi 2-1'lik skorla kazanan Buruk'un öğrencileri, Dolmabahçe'den ise 3-1'lin yenilgiyle ayrıldı.

ICARDİ, BEŞİKTAŞ'I BOŞ GEÇMİYOR

Acun Ilıcalı, şimdi de Maribor'u satın alıyor! Acun Ilıcalı, şimdi de Maribor'u satın alıyor!

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, Beşiktaş'a karşı çıktığı tüm maçlarda gol sevinci yaşadı.

Sarı-kırmızılı takımın geçen sezonki şampiyonluğunda en büyük pay sahibi oyunculardan olan Icardi, özellikle şampiyonluk yaşamış takımlarla yapılan maçlardaki golcü kimliğiyle dikkati çekti.

Arjantinli futbolcu, ligde Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir ile oynanan 13 karşılaşmada 13 kez topu filelere gönderdi.

Icardi, forma giydiği 3 Beşiktaş maçında 5, 4 Başakşehir karşılaşmasında 3, 3 Trabzonspor müsabakasında 3, 3 Fenerbahçe derbisinde 2 kez ağları havalandırma başarısı gösterdi.

LİGDE SON 15 MAÇTA MAĞLUP OLMADI

Galatasaray, Süper Lig'de son 15 müsabakada mağlubiyet yaşamadı.

Sarı-kırmızılı ekip, ligin 12. haftasında Atakaş Hatayspor'a yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 13 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Galatasaray, ayrıca ligde son 8 maçını kazanarak önemli bir galibiyet serisi yakaladı.

LİGİN EN İYİ SAVUNMA YAPAN TAKIMI

Sarı-kırmızılılar, Süper Lig'de bu sezon en iyi savunma yapan takım olarak dikkati çekiyor.

Süper Lig'de çıktığı 27 maçta 57 gol atan Galatasaray, kalesinde ise sadece 15 gol gördü.

Yaptığı maçların 14'ünde kalesini gole kapatan sarı-kırmızılı ekip, ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor.