ABD Başkanı Joe Biden bugün İsrailli yetkililerle Kudüs'te ikili görüşmeler yapacak .

İsrail Başbakanı Yair Lapid'e göre Perşembe günü yapılması planlanan görüşmelerin gündeminde Tahran yer alırken, üst düzey bir yetkili iki liderin ortak bir bildiri imzalayacaklarını söyledi.

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan İsrailli yetkili, belgenin "ABD-İsrail ilişkisinin benzersiz kalitesi, sağlığı, kapsamı, derinliği ve yakınlığının canlı bir kanıtı olacağını" söyledi.

Yetkili, "İran'a, nükleer programına ve bölgedeki saldırganlığına karşı çok net ve birleşik bir tavır alıyor" dedi.

İsrail, Tahran'ın 2015 yılında dünya güçleriyle imzaladığı ve Biden'ın selefi Donald Trump'ın ABD desteğini çekmesinin ardından rayına oturtmaya çalıştığı nükleer anlaşmaya şiddetle karşı çıkıyor.

Biden, dönüm noktası anlaşmasından çekilmenin "devasa bir hata" olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, Çarşamba günü İsrail'in Channel 12 kanalında yayınlanan bir röportajda, İran'ın "artık bir nükleer silaha eskisinden daha yakın" olduğunu söyledi.

ABD'nin İran'ın nükleer silah edinmesini engellemek için güç kullanıp kullanmayacağı sorusuna Biden, "Eğer bu son çare olsaydı, evet" dedi.

Başkanın Lapid ile görüşmesini, uzaktan katılacak olan Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile yatırım konusunda çok taraflı görüşmeler izleyecek.

Gazze hükümeti duyurdu: Kıtlık yeniden baş gösterdi Gazze hükümeti duyurdu: Kıtlık yeniden baş gösterdi

Bu haberde kaynak ANews'tir.