Romanya Başbakanı Ciolacu Ankara'ya geldi Romanya Başbakanı Ciolacu Ankara'ya geldi

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Sivil Toplum Kuruluşları ile Filistin İstişare Toplantısı" başlığı altında önemli bir etkinliğe önderlik yaptı. Toplantıya, Filistin meselesine duyarlılıklarıyla bilinen çeşitli sivil toplum kuruluşları katıldı.

Filistin'e yönelik destek çabalarını koordine etmek amacıyla düzenlenen toplantıya İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini üstlenen Necmettin Bilal Erdoğan'da katılım sağladı.

Toplantıda konuşma yapan Bilal Erdoğan, "Boykotun güçlü olduğunu düşünüyorum. İsrail Başbakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı. Açıkça şunu söylediler, 'Amerika ile yakın çalışarak, Amerika'daki birçok eyalette İsrail boykotunu yasakladık' diyor. Onlar için boykot meselesinin ne kadar önemli olduğunu buradan görelim. Bunu bilinçli şekilde yapmak lazım. Önceliği İsrail'e açık desteği veren markalardan başlatmak, sonra İsrail'i açıkça kınamayanlarla devam etmek, sonra Filistin'e destek vermeyenlere geçmek gerekiyor." dedi.

Erdoğan, "Türkiye'de, İsrail'i destekleyen markalara mecbur, muhtaç değiliz. Boykot hareketinin daha yaygın şekilde yapılmasında gayret göstermeliyiz" ifadelerine yer verdi.