EYT düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından aylar geçti. Ancak kapsama dahil edilmeyen staj ve çıraklık mağdurlarının emeklilik yolundaki mücadelesi devam ediyor. Emeklilik sisteminde haksızlık olduğunu belirten staj ve çıraklık mağdurları çocuk yaşta başladıkları çalışma hayatında staj ve çıraklık sigortasının başlangıç sayılmasını isterken uğradıkları bu haksızlığın bir an önce son bulmasını bekliyor. 

Mevcut ekonomik şartlarda geçim sıkıntısı yaşayan staj ve çıraklık mağdurları sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmaması nedeniyle emekli olamıyor. Uzun yıllarca çalışan staj ve çıraklık mağdurları emeklilik haklarının resmen gasp edildiğini belirterek adalet istiyor. 

Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını isteyerek yetkililere seslenmeye devam ediyor.

HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

Staj ve çıraklık mağdurları ne talep ediyor? Staj ve çıraklık mağdurları ne talep ediyor?

Bilecik Staj ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği de  yaşadıkları mağduriyeti birçok mecrada anlatarak yetkililere seslerini duyurmak için çalışmalar yürütüyor.

Staj ve çıraklık mağduriyeti son bulana kadar stant çalışmaları başta olmak üzere birçok mecrada seslerini duyurmaya devam edeceklerini belirten Bilecik Staj ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Ayıran, yeni stant çalışmasını şu sözlerle duyurdu:

Derneğimiz, ülkemizde stajyer ve çırak olarak çalışan, bu konu ile ilgili olarak gerek sosyal güvenlik sistemi, gerekse diğer sosyal ve toplumsal konularda sorunlar yaşayan vatandaşların, bir araya gelerek farkındalık oluşturulmasına yönelik faaliyetleri yürütmesini ve bu sorunları çözüm mercilerilerine ulaştırmak üzerine girişimlerde bulunmak amacı ile kurulmuştur.

Staj ve Çıraklık ile,

  • İş Akdi yapıldı
  • Sigorta girişi yapıldı
  • Sigorta kartı verildi
  • Sigorta numarası verildi
  • İş veren vardı, maaş alındı.

Derneğimizin kuruluş amacı olan Staj ve Çıraklık sigortası mağduriyeti hakkında farkındalık oluşturmak, mağduriyetimizi başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sn. Devlet BAHÇELİ, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Vedat IŞIKHAN ve devlet büyüklerimize sesimizi duyurabilmek için 01 Ekim’de Bilecik Merkez Atatürk Parkında başlattığımız stant çalışmamızı 28 Ekim Cumartesi günü Bozüyük Kasımpaşa Camii Önüne taşıyoruz.

Stant çalışmamızda;

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmek üzere imza kampanyası. Broşür dağıtımı ve derneğimize yeni üyelik katılım çalışmalarını yapıyoruz.

28 Ekim Cumartesi Bozüyük Kasımpaşa Camii önünde yapacağımız çalışmamıza tüm Staj ve Çıraklık Mağduriyeti yaşayan arkadaşlarımızı aileleri, tanıdıkları ile birlikte bekliyoruz. Bilecik ve Bozüyük haklımızın yanımızda olması bizlere güç ve güven verecektir.

Her mücadelenin birlik ve beraberlik ile aşılabileceğini biliyoruz.

Bilecik Merkez Atatürk Parkında stant çalışmalarımız 30 Kasım’a Kadar her Pazar devam edecektir.

Yanımızda olan ve olacak olan tüm üyerimize ve destekçilerimize. Yerel medyamıza, desteklerini ileten ilimiz siyasi parti temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşu başkanlarımıza teşekkür ediyorum.