Bill Gates'ten kripto para hakkında açıklamalarda bulundu. Gates, kripto paraya yatırım yapmadığını açıkladı. 116 milyar dolarlık servetiyle dünyanın dördüncü en zengin adamı olan Gates, sosyal medya platformu Reddit’te ‘Bana istediğini sor” etkinliğine katıldı.

Bu etkinlikte kendisine sorulan sorulara cevap veren Gates, kripto para birimleri hakkında ne düşündüğünü açıkladı. Gates, konuya ilişkin “Şirketlerin değeri, nasıl harika ürünler ürettiklerine bağlıdır. Kriptonun değeri birisinin bunun için başkasının ne kadar ödeyeceğine karar verdiği kadardır. Bu gibi yatırımlar topluma katkıda bulunmaz” dedi. 

Gates, kriptodan kaçınan tek milyarder değil. Berkshire Hathaway CEO'su Warren Buffett de kripto para yatırımından kaçınan isimlerden biri. Buffet, “Önümüzdeki yıl mı yoksa 5-10 yıl mı daha yükselir bilmiyorum. Ama emin olduğum tek şey hiçbir şey üretmediği” dedi. 

Baz etkisi nedir? Enflasyon düşecek mi? Baz etkisi nedir? Enflasyon düşecek mi?

Çip Var mı?

Covid-19 pandemisiyle ilgili merak edilen sorulara da cevap veren Gates, çip iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gates, “2015'te bir pandeminin ortaya çıkıp on milyonlarca ölüme neden olacağı korkularımdan bahsettim. Vakfım hayat kurtarmak için aşı araştırmalarına fon sağlıyor. Aşılar için milyarlar harcıyorum ve son 20 yılda 5 yaş altı ölümlerin yarı yarıya azalmasına yardımcı olmalarından gurur duyuyorum. Aşılardaki çip fikri mantıklı değil. İnsanların nerede olduğunu neden bilmek isteyeyim ki? Bu bilgiyle ne yapacağım?” dedi. 

Geçtiğimiz günlerde kullandığı telefon markasıyla da gündeme gelen Gates, Samsung Galaxy Z Fold 3 kullandığını söyledi. Gates, “Farklı modeller deniyorum. Bu büyüklükte bir ekran hem harika bir taşınılabilir bilgisayar hem de telefon görevi görüyor” dedi.