Resmi Gazete'de yayımlanan 2023 yıllık programda Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili yeni düzenleme yapılacak.

BES'teki katılımcıların finansman ihtiyaçları nedeniyle sözleşmelerini sonlandırmak yerine birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla kredi çekebilmesi için alacağın devri uygulamasının hayata geçirilmesi sağlanacak.

Ortalama fon büyüklüğü, ortalama tüketici kredisi tutarları dikkate alınarak durum analizi ve projeksiyon çalışması yapılacak.

Paydaşların görüşleriyle taslak yönetmelik hazırlanacak. Katılımcılar, bankalar ve emeklilik şirketleri arasındaki koordinasyonu sağlayacak bir altyapı kurulacak.

BAKAN NEBATİ SİNYAL VERMİŞTİ 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçen hafta yaptığı açıklamada yeni düzenleme sinyali vermişti. Nebati, "Önümüzdeki dönemde, sistemde yeni düzenlemeleri ve teşvikleri de hayata geçirerek, ülke olarak birikimlerimizi daha da yüksek seviyelere taşıyacağız" açıklaması yapmıştı.

FON BÜYÜKLÜĞÜ 362 MİLYAR TL'YE ULAŞTI

Bakan Işıkhan'dan CHP'ye tepki: Bu kadar borca batmanın tek bir açıklaması olabilir, 'belediyeyi talan etmek' Bakan Işıkhan'dan CHP'ye tepki: Bu kadar borca batmanın tek bir açıklaması olabilir, 'belediyeyi talan etmek'

17 Ekim itibarıyla, BES’te yaklaşık 14,3 milyon katılımcıya ve 362 milyar TL’lik fon büyüklüğüne ulaşıldı.

Kaynak: NTV