Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE), ramazan ayı boyunca özel sektör çalışanlarının çalışma saatleri günde 2 saat azaltılacak. Azaltılan programın ötesinde çalışılan her türlü ilave saat, fazla mesai olarak kabul edilebilecek ve işçilere ekstra tazminat hakkı tanınacak.

Ülkedeki şirketler, ramazan ayı boyunca günlük çalışma saatleri dahilinde ve işin niteliğine uygun olarak esnek veya uzaktan çalışma programlarını takip etme opsiyonuna da sahip olacak.

BAE, ramazan ayı boyunca çalışma saatlerini kısalttı

Çalışma saatleri düzenlemesi oruçlu ve oruçsuz çalışanlara uygulanarak, ramazan ayında manevi faaliyetlere ve kültürel uygulamalara katılımlarını kolaylaştıracak.

Hamas'tan açıklama: Ateşkes anlaşmasına ilişkin İsrail’in cevabını aldık Hamas'tan açıklama: Ateşkes anlaşmasına ilişkin İsrail’in cevabını aldık

Bakanlık, ramazan ayında tüm bakanlıkların ve federal kurumların pazartesiden perşembeye kadar sabah 09.00 ile öğle 14.30 arasında çalışacağını açıkladı. Cuma günleri ise işin niteliği aksini gerektirmedikçe çalışma saatleri sabah 09.00 ile öğle 12.00 arasında olacak.