Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın, “31 Mart’tan sonra zabıta da İstanbullunun huzurunu korumak için çalışacak. Asayişin sağlanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi de çalışacak. Öyle lamı cimi yok. Bu şehirde mafyatik çakallar, mahallenin tadını kaçıramaz. Müptezeller, parklara dadanıp çocukların yaşam alanını gasp edemez. Gözü dönmüş ahlaksızlar, kadınları rahatsız edemez. Bizim dönemimizde zabıtamız da huzur ve güvenin teminatı olacak. Dosdoğru çalışacak. İstanbul’u huzurla yaşanan bir şehir yapmaya hazırız” dedi.

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Birol Aydın sosyal medya hesabından, “İstanbul’un mahallelerinde asayişi bozmaya kalkan olursa, zabıta sopasıyla tanışacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” notuyla bir video paylaştı.

Aydın, paylaşımında şunları söyledi:

“İstanbul’da önemli bir sorunumuz var. Mahallenin ayarı, düzeni ve huzuru bozuldu. Çakallık, serserilik, hergelelik yaygınlaştı. Mahalleli yani makul insanlarımız sindirildi. Sesini çıkarsa arkasında duran yok. Bu böyle gitmez. Asayişi sağlayacağız. İstanbul’un bazı mahallelerinde huzur artık yok. Türlü rezillikler ortalığa saçılıyor. Mahallelerimiz içten içe çürütülüyor. Kolluk göz ardı ediyor, müdahale etmiyor, edemiyor. Belediye ise benlik bir durum yok diyerek, müdahale etmiyor. Senlik bir durum var elbet. Biz bu şehirde gerçek bir hayatın içindeyiz, Yeşilçam setinde değil. İstanbul ilgi bekler, ciddiyet ister. Zabıta, limoncuyla, simitçiyle uğraşmaktan çok daha fazlasını yapar. Tüm İstanbullulara buradan sesleniyorum. Zabıtamıza aktif görev vereceğiz. Emniyet güçlerimizle koordineli ilerleyeceğiz. 31 Mart’tan sonra zabıta da İstanbullu’nun huzurunu korumak için çalışacak. Asayişin sağlanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi de çalışacak. Öyle lamı cimi yok. Bu şehirde mafyatik çakallar, mahallenin tadını kaçıramaz. Müptezeller, parklara dadanıp çocukların yaşam alanını gasp edemez. Gözü dönmüş ahlaksızlar, kadınları rahatsız edemez. Bizim dönemimizde zabıtamız da huzur ve güvenin teminatı olacak. Dosdoğru çalışacak. İstanbul’u huzurla yaşanan bir şehir yapmaya hazırız. Az kaldı.”

Aydın'dan "pembe metrobüs" vaadi

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Birol Aydın, göreve seçilmeleri halinde kalıcı çözüm bulunana kadar kadınlar, 65 yaş üstü kişiler ve engelliler için tercihe bağlı olarak "pembe metrobüs" hizmeti sunacaklarını söyledi.

Nene Hatun Kültür Merkezi'ndeki "Esenyurt Aday Tanıtım Programı"nda konuşan Aydın, İstanbul'un nüfus açısından en büyük ilçesinde bulunduklarını belirterek, bugün Esenyurt ve İstanbul'da keşmekeşliğin hakim olduğunu savundu.

YSK'dan 'yerel seçim' duyurusu YSK'dan 'yerel seçim' duyurusu

Aydın, "31 Mart'ta biz, İstanbul'da daha iyi bir yaşamın mümkün olduğunu ortaya koyacak bir anlayışı seçip seçmemekle karşı karşıya olacağız." dedi.

İstanbul için projelerini anlatan Aydın, başlatılan metro projelerini tamamlayacaklarını, tramvay hatlarını arttıracaklarını, sinyalizasyon sistemlerinde yapay zekadan faydalanarak trafikte kalma süresini azaltacaklarını, teşvik edici projeleri devreye sokarak İstanbul'un nüfusunu azaltacaklarını kaydetti.

AA-20240302-33869230-33869228-SAADET_PARTISI_IBB_BASKAN_ADAYI_BIROL_AYDINDAN_PEMBE_METROBUS_VAADI

"Bizim bir İstanbul tasavvurumuz var"

Aydın, yeni bir İstanbul tasavvurunu ortaya koyacaklarını dile getirerek, "İstanbul tasavvuru olmayanlar, mevcut keşmekeşin içerisinde vaatlerde bulunuyor. Bizim bir İstanbul tasavvurumuz var. O tasavvurun merkezinde insan, aile, mahalle ve kalite var." dedi.

İstanbul'da metrobüslerdeki kalabalığa işaret eden Aydın, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Allah nasip ederse pembe metrobüsü İstanbul'umuza kazandıracağız. Birileri çıkmış, 'Siz, kadın ile erkek arasında eşitliğe mi müdahale ediyorsunuz?' diyor. Haydi oradan. Hangi akıl sabah saat 08.30'da, akşam 17.00-19.00'da balık istifi olmuş o hale kadınımızı, yaşlılarımızı, engellilerimizi reva görür? Bizim vicdanımız bunu kaldırmaz. Kalıcı çözümü bulana kadar hürmete en layık kadınlarımızı, 65 yaş üstü büyüklerimizi ve engellilerimizi alternatif bir şekilde tercihe bağlı olarak pembe metrobüs hizmetiyle buluşturacağız."

Editör: Zeynep Peksoy