ABD'de bitkisel madde takviyesi alan Krystal Talavera hayatını kaybetti. Aynı zamanda dört çocuk annesi olan Talavera'nın ailesi, üreticiye karşı açtığı haksız ölüm davasında 11 milyon dolarlık tazminat kazandı. 

Krystal Talavera, 39, dies after taking KRATOM at $640,000 Florida home:  Nurse mom-of-four was making father's day breakfast for partner | Daily  Mail Online

Florida'da kratom adlı bitkisel madde takviyesi alan bir anne hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Krystal Talavera'nın ailesi, üreticiye karşı açtığı haksız ölüm davasında 11 milyon dolarlık tazminat kazandı. 

YÜZÜSTÜ YATARKEN BULUNDU

39 yaşındaki hemşire ve dört çocuk annesi Krystal Talavera, Boynton Beach'teki evinde,sevgilisine Babalar Günü kahvaltısıyla sürpriz yapmayı planlarken aniden bilincini kaybetti. Talavera'nın en küçük oğlunun babası Biaggio Vultaggio, kratom bitkisinden elde edilen "Space Dust" adlı ürünle dolu bir kahve fincanının yanında yüzüstü yatarken onu buldu. 

Krystal Talavera, 39, dies after taking KRATOM at $640,000 Florida home:  Nurse mom-of-four was

HAYATINDAN OLDU

Talavera, "akut mitraginintoksikasyonu" olarak adlandırılan, kratomdan kaynaklanan yüksek bir etkiden dolayı hastaneye kaldırıldı ve hayatını kaybettiği belirtildi.

AİLESİ TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Talavera'nın avukatı Tamara Williams, Çarşamba günü yaptığı konuşmada, "Bu 11 milyon dolarlık tazminat kararı, tehlikeli ve düzenlemeyen bu maddeye karşı kratom endüstrisine bir uyarı niteliğinde olmalıdır" dedi.

Talavera'nın en büyük oğlu Devin Filippelli, The Kratom Distro ve dağıtıcı Grow LLC'ye karşı açtığı dava da annesinin takviyelerinin "opioid benzeri etkiler" yarattığını ve "solunum yetmezliği"ne neden olduğunu iddia etti.

Beyaz Saray: İsrail'in Refah'a "kara operasyonuyla" ilgili bir plan görmedik Beyaz Saray: İsrail'in Refah'a "kara operasyonuyla" ilgili bir plan görmedik

McCurdy Studies Whether Kratom Can Reduce Opioid Withdrawal, Ease Pain |  NIH Record

TAZMİNAT DAVASINI KAZANDILAR

39 yaşındaki dört çocuk sahibi annenin ölümünden sonra,tazminat davası açan aile 11 milyon dolarlık tazminat davasını kazandı.