Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya- Ukrayna savaşında taraflarla görüşmek üzere yıla çıkıyor. İlk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek için önümüzdeki hafta Moskova'ya, daha sonra da Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy ile görüşmek üzere Ukrayna'ya gidecek. Bu ziyaretlerin öncesinde ise Ankara'yı ziyaret edecek.

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, Guterres'in Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edileceği ve Türk başkentini ziyaret edeceği bildirildi.

Guterres'in yardımcı sözcüsü Eri Kaneko, Cuma günü bir haber brifinginde Guterres'in Salı günü Moskova'ya gideceğini ve Putin ile görüşeceğini, ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile bir çalışma toplantısı ve öğle yemeği yiyeceğini ve bunun için neler yapılabileceğini tartışmayı umduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Cuma günü yaptığı açıklamada, Guterres'in Perşembe günü Zelenskiy, Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ve BM kurumları personeli ile insani yardım çabalarının artırılmasını görüşmek üzere bir araya geleceğini söyledi.

İsrail, Türkiye ile olan ticari anlaşmaları feshediyor! İsrail, Türkiye ile olan ticari anlaşmaları feshediyor!

BM yardım şefi Martin Griffiths ise 18 Nisan'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Ukrayna ile Rusya arasındaki insani görüşmeler için değerli bir ev sahibi olduğunu belirtmişti.

Kaynak: Reuters