EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından milyonlarca çiftçinin de yüzünü güldürecek gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, esnaf ve küçük tüccar gibi çiftçilerin de prim yükünü azaltarak erken emeklilik kapısının açılacağını söyledi.

Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık! Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık!

Takvimde yer alan habere göre, çiftçiler 7200 günle 5 yıl daha erken emeklilik hakkına sahip olabilecek. Prim düzenlemesiyle beraber erken emeklilik imkanının yanı sıra yüzde 20 daha yüksek emekli aylığı almak mümkün hale gelecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim randı olarak çiftçinin sosyal güvenlik primlerine destek olacaklarını açıkladı. Bu sayede çiftçiler 20 yıl çalışma süresi ve prim gün sayısıyla emekli olabilecek. 

Bilgin, "Çiftçi odalarıyla, esnaf, tüccarlarla görüştüm. Anadolu'da tarım sigortalalılarının da taleplerini de dinledim. Esnafın, çiftçinin prim gün sayılaarı çok yüksek, bu konuda teknik çalışmaları tamaladık. Beş kişinin çalıştığı berberi, küçük dükkanı büyük işletme gibi değerlendirmek yanlış. Belli ölçeğin altında olanları, yanında beş ya da daha insan çalışanları ayrı kategoride ele alarak onların prim gün sayılarını emekçililerle aynı sayıya getirmek hazırlığı yaptık." diye konuştu.