DSÖ'den İsrail'e Refah uyarısı: İlave insani felaketle sonuçlanacak DSÖ'den İsrail'e Refah uyarısı: İlave insani felaketle sonuçlanacak

Endonezyalı Müslümanlar Ramazan başladığında ikiye bölündü. Endonezya'nın 60 milyondan fazla üyesi olan ikinci en büyük İslami grubu Muhammadiyah, astronomik hesaplamalarına göre Ramazan'ın Cumartesi günü başladığını söyledi. Ancak ülkedeki İslam astronomlarının yeni ayı görememeleri üzerine Ramazan ayının Pazar günü başlayacağını duyurdu.

Müslümanların kutsal ayı Ramazan , Endonezya'da ve Orta Doğu'nun çoğunda Cumartesi günü başlayacaktı, Ancak Güneydoğu Asya ülkesindeki ve başka yerlerdeki pek çok kişi, o güne kadar şafaktan gün batımına oruç tutma, dua etme ve dini bağlılık ayını gözlemlemeye başlamayı planlamamıştı. 

Endonezya'nın 60 milyondan fazla üyesi olan ikinci en büyük İslami grubu Muhammadiyah , astronomik hesaplamalarına göre Ramazan'ın Cumartesi günü başladığını söyledi. Ancak ülkenin din işleri bakanı Cuma günü, ülkedeki İslam astronomlarının yeni ayı görememeleri üzerine Ramazan ayının Pazar günü başlayacağını duyurdu.

Bu, Muhammediye'nin konuyla ilgili ilk kez farklı bir görüş bildirmesi değil, ancak çoğu Endonezyalı'nın - Müslümanların ülkenin 270 milyon nüfusunun yaklaşık yüzde 90'ını oluşturduğu - hükümetin resmi tarihini takip etmesi bekleniyor.

Bu haber ANews'dan alınmıştır.