Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşım yaptı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz'in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi çevrelerinin yerel Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve güneyi, Toroslar Mevkii ve Doğu Karadeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu alarm: Hayatı etkileyecek! Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu alarm: Hayatı etkileyecek!

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ DEVAM EDİYOR

İstanbul sabah saatlerinden itibaren güne gök gürültüsü ve sağanak yağışla başladı. İstanbul'da bugün aralıklarla kuvvetli sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bugün öğle saatleri itibariyle ilimiz genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır" denildi.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında özellikle yarın Doğu Karadeniz'de beklenen kuvvetli yağışlarla ilgili açıklama yaptı.

Şen, şunları söyledi:

"Öğle ve öğleden sonra olan yağışlarda sel uyarısını yapmak lazım. Bu sabaha karşı Trabzon ve Doğu Karadeniz'de şiddetli yağışlar var. Sabaha karşı 03:00'te başlayacak, Rize tarafında sabah 09:00-10:00 gibi yağışlar başlayacak. Konya'ya düşse önemli değil ama Rize'de önemli. Rize'den sonra Hopa ve Kemalpaşa'ya kadar olan bölümde yağışlar kuvvetli. Yarın saat 09:00 civarı Rize'de başlayacak akşam 16:00'ya kadar sürecek. Sıcaklıklar artıyor. İstanbul'da 30-31 dereceye kadar çıkacak. Hafta sonu yağmur olsa da sıcaklıklar artmaya başlıyor. Güneyde sıcaklıklar 35 dereceyi geçti. Muğla, Aydın, İzmir, Antalya'da 11:00-16:00 arası dışarı çıkmamak lazım. Aniden bastıran yağışlarda biraz dikkat etmek gerekecek. Bugün Ankara'nın kuzeyindeki yağışlara dikkat etmek lazım."