AKP kurucularından Bülent Arınç Türk Demokrasi Vakfı'nın düzenlediği "Yeniden" isimli toplantısında sert sözler kullanarak önemli bir konuşma yaptı.

Selçuk Bayraktar'tan Hakkari fotosuna gelen provokatif yoruma yanıt Selçuk Bayraktar'tan Hakkari fotosuna gelen provokatif yoruma yanıt

Etkinlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da konuşmalarını gerçekleştirdi. 

"Fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz"

Muhalefetin olduğu toplantılara AKP'lilerin katılmamasını eleştiren Bülent Arınç, “Şimdi oraya gidersek bir tarafta Kılıçdaroğlu olacak, bir tarafta diğer… Ben böyle bir fotoğrafı nasıl izah ederim diyorlar. Korkuyorlar. Fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz… Gittikleri yol yol değil” dedi.

"Bu toplantıda keşke AK Partililer de olsaydı"

"Bu toplantıda keşke AK Partililer de olsaydı. Devir çok değişti. Şimdi oraya gidersek bir tarafta Kılıçdaroğlu olacak, bir tarafta diğer… “Ben böyle bir fotoğrafı birilerine nasıl izah ederim” diyorlar. Korkuyorlar… Bu çok yanlış. Fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz. Sütten çıkmış ak kaşık da değiliz. Niye buraya gelemesin bazı insanlar? Paranoya var orada olursam mahvoldum, bittim. “Majestelerinin gazetecileriyle bazen baş başa gelirler, havanın güzelliğinden suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin zamanıdır, bağırmanın zamanıdır. ‘Kral çıplak’ demenin vaktidir” 

"Altılı masanın düşüncelerine saygılıyım"

"Altılı Masa ve onların temsil ettikleri ittifak her biri benim katımda saygındır. Düşüncelerine saygılıyım. Onlar gibi düşünmüyor olabilirim ama ayrıca bu fikirlerimi ayrıca bir masada konuşma imkanımız olur. Burada onların hazır bulunması bir mazhariyettir. Hazır bulunmayanlar açısından da sadece üzülüyorum. Gittikleri yolun yol olmadığını söylüyorum. AK Partililer de bu tür toplantılara mutlaka katılmak zorundalar. Katılmazlarsa eksik kalırlar. Ben Meclis Başkanı sıfatıyla davet edildim."

"Siyasi hayatında dört partisi kapatılmış bir kişi konuşuyor"

"Ben 1995’te parlamentoya girdim. Beş dönem aralıksız parlamentoda kaldım. Siyasi hayatım çok eskiden başladı. Siyasi hayatında dört partisi kapatılmış bir kişi konuşuyor. Birebir siyaset ve propaganda yapmayı tercih ettik. Herkese fikrimizi anlatmalıydık, herkesi dinlemeliydik. Hiçbir paneli kaçırmadık. Hiçbir açık oturuma gitmemezlik etmedik. Hiçbir şekilde, hiçbir toplantıda fikrimizi açıklamaktan geri kalmadık. Her yerde var olmak bizi görünür, fikirlerimizi bilinir kıldı." 

Arınç yaptığı bu açıklamalar ile çok sert konuştu ve eleştirilerde bulundu.