İlk olarak 2021 yılında düzenlenen fuar, o tarihten itibaren 20 şehirde 1 milyonu aşkın kişi tarafından ziyaret edildi. 7-8 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuar, "Geleceğin Burada Devletin Senin Yanında-Gençlerin Hayali Bizlerin Vazifesi" sloganıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

Trabzon'da dolmuş şoförleri, servis kiralayan üniversite öğrencilerini darbetti Trabzon'da dolmuş şoförleri, servis kiralayan üniversite öğrencilerini darbetti

Düzenlenen fuarda bakanlıklar, Savunma Sanayii Başkanlığı, Ulusal Ajans, Dijital Dönüşüm Ofisi, Finans Ofisi, THY gibi 40'ın üzerinde kamu kurum ve kuruluşun katılımıyla , açılan stantlar ve bu stantlarda görevlendirilen uzman kamu personeli vasıtasıyla gençlere hangi desteklerin sunulduğu anlatılacak.

Ayrıca devlet millet bütünleşmesi misyonu kapsamında gençler, burs alarak eğitimlerine hız kesmeden devam edebilecek, kamudaki staj ve kariyer fırsatlarından faydalanabilecek, kredi, teşvik ve hibelerle birer girişimci olarak kendi işletmelerini kurabilecek. Bu kapsamlar dahilinde Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri etkinliği ile gençlerin geleceklerini kurmalarının sağlanması amaçlanıyor.

Etkinlikten yararlanmak isteyen üniversiteli gençler öğrenci kimlikleriyle 7-8 Mart'ta 09.00-18.00 saatlerinde Bursa'da metro ulaşımından ücretsiz yararlanarak etkinliğe katılabilirler.

(Kaynak:AA)

Editör: Öznur Kaya