Ülkemizde işsizlik sorunu çığ gibi büyürken Çağrı Merkezi Hizmetleri mezunları da gelecek kaygısı altında ezilmeye devam ediyor. 

Kamu personeli için yeni dönem! Kamu personeli için yeni dönem!

Günden güne artarak büyüyen işsizlik sorunu yüzünden mesleklerini icra etmekte zorlanan Çağrı Merkezi Hizmetleri mezunları alanlarında yapılan alımlar karşısında hayal kırıklığı yaşıyor. Yeterli sayıda alım yapılmamasına karşı çıkan Çağrı Merkezi Hizmetleri mezunları atanmak için sosyal medyada etkinlik düzenleyerek yetkililere sesleniyor.

Uzun süren eğitim hayatlarının ardından bir o kadar da atanmayı bekleyen mezunlar işsizlikle baş başa kalırken meslek hayatlarının başında kazanmaları gereken deneyimlerden de mahrum bırakılıyor. 

Resim

Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunları, zorlu eğitimlerinin ardından atanamamaktan şikayetçiler. Uzun zamandır atama yapılmasını bekleyen Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunları şu sözlerle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslenerek, 2023- 2024 yılları arasında 112 Acil Çağrı Merkezleri’ne yapılacak alımların bir an önce yapılmasını talep etti.

“Çağrı merkezi hizmetleri bölümü mezunları (3499 kodlu), üniversite eğitimini (teorik, uygulamalı ve yazılı) Devletimize Hizmet Etmek için KPSS'den aldığımız yüksek puanlara Rağmen Yeterli Düzeyde alım yapılmadığı için mağdur olmaktadır. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüklerine yapılan alımlar 3001 koduna sahip herhangi ön lisans ve lisans bölümünden mezun olan öğrenciler de müdahil olmaktadır. Haliyle “Çağrı Merkezi Hizmetleri” mezunu öğrencilerin KPSS ile sahip oldukları tek kadroya atanma şansları da oldukça azalmaktadır. 2023-2024 yılları arasında 112 Acil Çağrı Merkez’lerine alım olacak mı ve kaç kişilik bir alım olacak? Kaç adeti çağrı merkezi mezunlarına verilecektir? Yeni düzenleme ile olacak alımın tamamı bölüm mezunlarına verilecek mi veya verilen oranda artış olacak mı? Bununla birlikte atama bekleyen çağrı merkezi hizmetleri bölüm mezunları "MÜLAKATSIZ" bir şekilde KPSS puan üstünlüğüne göre atanmak istiyorlar.