İŞKUR anneler için yeni bir çalışma başlattı. Milyolarca ev kadını anne projesi için başvuru şartları nelerdir? sorusunu araştırmaya başladı. Çalışmak isteyen anneler proje kapsamında hem eğitim hem de maaş alacak. 0-15 yaş aralığına sahip olan anneler meslek eğitim kurslarında eğitim alacak. İşte detaylar...

İŞKUR'DAN ANNELERE 2.870 LİRA ÖDEME

0-15 aralığından çocuğu olan anneler ve işsiz kalan annelerin tekrar iş hayatına dönmeleri için ve istihdam sağlamak maksadıyla devlet annelere para desteği sağlayacağını açıkladı. Kadınların iş hayatında istihdamlarını arttırmak amaçlayan İŞKUR'dan işsiz annelere 2870 lira destek geliyor. 

Anne Projesi müracaat şartları şunlardır;

Türkiye İş Kurumu (Kurum) tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere düzenlenen aktif işgücü hizmetleri kapsamında usul ve esasları Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği (Yönetmelik) ile belirlenen mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları uygulanmaktadır. 

Annelere sağlanacak olan destekten yararlanabilmek için; 

1- İŞKUR'a kayıtlı olmak,

2-İşbaşı eğitim uygulamasına müracaatta bulunmak,

3- Başvuru tarihinden 3 ay önce bir yerde çalışmamak,

4- Emekli olmamak,

5- Başvuru tarihinden son bir ay içerisinde emeklilik ve malullük primi yatırılmamış olması, 

NASIL BAŞVURU YAPILIR? 

İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 saat ve 8 saat olmak üzere haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlendi.

S&P Türkiye'nin kredi notunu yükseltti S&P Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

İŞKUR tarafından düzenen işbaşı eğitim programlarına müracaatta bulunmak için yukarıdaki şartlara uymanız gerekmektedir. 81 ildeki tüm çocuklu ev kadınları için geçerli olan projeye İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapılmaktadır. 

Ayrıca tarım pazarında etkinlik gösterenler ve isteğe bağlı sigortalı olarak primlerini ödeyenler, sosyal yardım, engelli maaşı, dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim uygulamasından faydalanabilmektedir.