Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'la ilgili Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin verdiği karar Meclis'te okundu. Kararın okunmasıyla birlikte Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü.

TİP milletvekili Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü! Meclis'te tansiyon çok yüksek

Kararın okunduğu sırada Meclis Genel Kurulu'nda tansiyon yükseldi. Muhalefet milletvekilleri kararın okunmasına engel olmak için kürsüye yürüdü. Bazı vekillerin ellerindeki Anayasa kitapçığını sallayarak tepki gösterdiği görüldü.

Seçimlerde aday olan İrfan Değirmencioğlu'nun yeni adresi belli oldu Seçimlerde aday olan İrfan Değirmencioğlu'nun yeni adresi belli oldu

Gerginliğin bir türlü son bulmadığı Genel Kurul'da Can Atalay kararı sonunda okundu. Kararın okunmasıyla birlikte Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. Muhalefet milletvekilleri karar okunduğu sırada Meclis kürsüsüne yürüdü. Tepki gösteren vekiller ellerindeki Anayasa kitapçığını fırlattı.

TİP milletvekili Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü! Meclis'te tansiyon çok yüksek

Meclis'te Bekir Bozdağ'ın kararı okumak istediği sırada vekillerin sıraları yumruklaması ve divana yürümesinin ardından Genel Kurul'da kapalı oturuma geçildi. CHP'nin 'kapalı oturum' önergesi oy çokluğuyla kabul edildi. Birleşime ara verildi.

DEVA PARTİSİ'NDEN ATALAY KARARINA TEPKİ

DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Ali Babacan, "Başörtüsü yasaklarına, siyasi parti kapatma davalarına karşı başvurduğunuz mahkemeleri ezip geçtiniz. Hakkı savunan yargıçlar sayesinde o koltuklarda oturup hakkı savunan Anayasa Mahkemesi'ni tanımıyorsunuz. Sayenizde artık kanun devleti bile değiliz." ifadelerini kullandı.

Can Atalay\\'ın Milletvekilliği Düşürüldü, Siyasilerden Tepkiler

AHMET DAVUTOĞLU'NDAN CAN ATALAY PAYLAŞIMI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise "Artık bu iktidarı tanıyamıyorum. Birlikte her türlü yasağa, baskıya, engellemeye karşı mücadele ettiğimiz; demokrasinin tesisi, milli iradenin egemenliği, düşünce ve inanç özgürlüğü için omuz omuza mesai harcadıklarımız, o koltuklarda oturanlar olamaz. Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararı verdiği Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi, seçmen özgürlüğünün ipotek altına alınması, seçilenlerin hürriyetinin tehdit edilmesidir. Bu kararı alanları kınıyorum!" dedi.

Ak Parti Milletvekili Alpay Özalan, TİP Milletvekili Ahmet Şık ve CHP Milletvekili Gökhan Günaydın, kürsünün önünde bir süre konuştu. Alpay Özalan'ın o anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

Editör: Zeynep Peksoy