Demokrat Parti'den 5000 prim ve 3600 günden emekli olamk isteyen mağdurlara destek gecikmedi.

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

Cemal Enginyurt: 50+1'den geri dönülmemeli, 50+1'den taviz verilmemeli |  Independent Türkçe

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası, 8 Eylül 1999 öncesinde çalışan vatandaşları 5000 prim ve 3600 günden emekli etmek için hükümetin vatandaşlara sunduğu seçenkelr arasında yer aldı. Ancak yasanın eksik çıkması ve prim günlerinde artışa gidilmesi, emekli olmak isteyen vatandaşları büyük hayal kırıklığına uğrattı.

EYT bitti, kısmi emeklilik başladı! 3600 prim günü yeter: İki şartla 7500  TL maaşınız hazır!

EYT yasası Meclis'te çoğunluk da olan partilerin oyları ile kabul edilip yasa çıakrtılırken, kanunun eksik çıktığını ifade eden mağdurlar hayal kırıklığına uğradı. Yasaya ilişkin prim günlerini dolduranlar emekli edilirken, bakanlığın sunduğu seçenekler de değişikliğe gidilip  prim günlerinin arttırılması, vatandaşları yeni bir mağdu etti.

Emeklilikte yaşa takılanlar: EYT sorunu nedir, kaç kişi yararlanacak, SGS  nasıl etkilenecek? | Euronews

5000 prim günü 20-25 yıl Kısmi Emeklilik 3600-5400 gün 50-55 yaş olarak emeklilik şartını tamamlayan vatandaşlar, prim günlerini doldurmak için bakanlığın sunduğu bir diğer şartlardan olan borçlanarak günlerini doldurmalarına rağmen, yasadaki değişiklik vatandaşları yeni bir mağduriyetin eşiğine getirdi.

EYT'ye mücadele kazandırdı

CEMAL ENGİNYURT'DAN 5000 VE KISMİ EMEKLİLİK MAĞDURLARINA DESTEK!

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, 5000 prim ve 3600 günden emekli olamayan mağdurlara katıldığı canlı yayında destek verdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının çıkmasına rağmen kanunun vatandaşları hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Enginyurt, vatandaşlaın prim ve yaş koşullarını doldurmak için kredi çektiğine değindi. Emekli olmak isteyenlerin bütün hayallerinin yıkıldığının altını çizen Enginyurt, prim günlerinde gien artışa değinerek destek verdi.