Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluk binasında vahşice öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin kan donduran iddialar gelmeye devam ediyor.

FIRINDA YAKILDI

Al Jazeera Arabic'in Türk yetkililere dayanılarak hazırladığı dosyada, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin Suudi Konsolosun evindeki fırında yakıldığı öne sürüldü.

Konsolosun evinde yapılan incelemelerde, Kaşıkçı'ya ait kanın izlerini gösteren delillerin duvarlarda bulunduğuna da dikkat çekildi. Fırının yapımında çalışan işçinin fırının siparişinde istenen özellikler karşısında şaşırdığına da değinildi

BEDENİNİ TAMAMEN YOK ETTİLER

Katar merkezli Al Jazeera, daha Başsavcılık kaynaklarına dayandırdığı haberinde, bulguların Cemal Kaşıkçı'nın vücudunun tamamen yok edildiğini gösterdiğini aktarmıştı.

Diplomaside bir ilk! Yapay zeka destekli Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tanıtıldı Diplomaside bir ilk! Yapay zeka destekli Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tanıtıldı

FIRINI YAPAN İŞÇİ KONUŞTU

Al Jazeere, Suudi Konsolosun evindeki fırını yapan bir işçiye ulaştı. Fırını yapan işçinin Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin istediği özelliğe şaşırdığı ifade edildi. Uteybi'nin isteklerinin kağıda yazılı olarak kendise ulaştırıldığını belirten işçi bu özelliklerin çok şaşırtıcı olduğunu belirttiği dile getirirken, fırının özelliğinin metalin erimesi için yeterince sıcak ve derin olması, fırının 1000 derecenin üzerindeki sıcaklıklara dayanmasının istendiğini söyledi.

Ses kaydı dökümlerinde Kaşıkçı'nın cesedinin bir testere ile parçalara ayrıldığı, faillere Kaşıkçı'nın bedeni parçalara ayrılırken müzik dinlemeleri tavsiye edildiği ifade edildi. Haberde ayrıca ses kaydı dökümlerinde cinayet işlendikten sonra birtakım telefon görüşmeleri yapılarak karşı tarafa bilgi verildiği bilgisinin de yer aldığı kaydedildi.

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafıdan hazırlanan 2018 faaliyet raporunda da cinayete ilişkin önemli detaylar yer almıştı. Raporda Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından ünlü bir restorandan 32 porsiyon et siparişi verildiği, bu etlerin 16 porsiyonunun çiğ et olduğu belirtilmiş, Cemal Kaşıkçı'nın tandırda yakılma ihtmaline dikkat çekilmişti.

Editör: TE Bilişim