KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

EYT sorunu uzun zamandır gündemden düşmezken gözler hükümete çevrildi. İktidardan yapılacak açıklamalar ve çıkacak yasa beklenirken EYT mağdurları seslerini duyurmaya çalışıyor.

"Bir ülke vatandaşına kazık atamaz"

Birçok uzman ise EYT konusuna ilişkin görüşlerini ifade ediyor. Gazeteci yazar Çetin Ünsalan ise bugün Selçuk Geçer'in youtube kanalına konuk olarak EYT konusunu ele aldı. Ünsalan EYT sorununa ilişkin şu ifadelerde bulundu:

"EYT meselesi Türkiye'nin utancıdır. Bunu çok net söylüyorum. Bir ülke vatandaşına kazık atamaz. Dünyanın tersine kanun işleyen tek ülkesiyiz. Kazanılmış hakları gasp eden tek ülkesiyiz. EYT'liler işe başlarken bir anlaşma yapmışlar. Demişler ki, şu kadar gün çalışıcaksın. Şu kadar prim ödeyeceğim. O kadar gün çalışmışlar. Hatta daha fazlası çalışanlar var. 1999 yapilan 2008 dede üzerine mum dikilen garabet bir düzenlemedir. Devlet vatandaşına kazık atmaz. Hiçbir yerde hiçbir ülkede kazık atmaz. Maalesef EYT meselesi tam da bu."