31 Mart yerel seçimleri için aday belirleme sürecinde büyük kriz yaşayan CHP'den, aday gösterilmeyen Adana Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da istifa etmişti. Akay, istifasının ardından İyi Parti'ye geçmişti.

İstifa sürecini anlatan Akif Kemal Akay, Türkiye'nin en başarılı belediye başkanı olduğunu söyledi. "Asla koltuk sevdalısı değilim" diyen Akay, "Son seçimde aday adayı olmadan aday oldum. Kendileri bana teklif getirdi ve aday oldum. Bu süre içerisinde çok ciddi işler başardık. Bu başardığımız işler parti felsefesine uygun işlerdi. Bugüne kadar bana partim ne öğrettiyse onu yaptım. 55 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim ve başka hiçbir partiye üye olmadım" ifadelerine yer verdi.

Aday olmadığını gazeteden öğrendiğini söyleyen Akay, ardından CHP'nin kimliğinin kaybolduğunu söyledi ve İyi Parti'ye geçti.

DEPREM YARDIMLARIYLA SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTTÜĞÜ İDDİASI

Milliyet Gazetesi yazarı Eren Aka, Adana'nın Seyhan ilçesinde yaşayan vatandaşların Akif Kemal Akay hakkında çok konuluşacak bir iddiayı gündeme taşıdı. Eren Aka'nın iddiasına göre; 6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlara dağıtılması için Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü (UNHCR) tarafından gönderilen yardım malzemesi, Akay tarafından adaylık kampanyası için yaptırılan torbalarla dağıtıldı.

Farkına varılmasının ardından yapılan şikayette şu cümleler yer aldı:

1 Mayıs eylemleri için tutuklamalar artıyor 1 Mayıs eylemleri için tutuklamalar artıyor

"Seyhan Belediyesi’ne depremden etkilenen vatandaşlara dağıtılsın diye Birleşmiş Milletlerin Mülteci Örgütü olan UNHCR’den koli koli tencere tava yardım gelmiş. Seyhan Belediyesi’ne ait Emek Mahallesi’nde bulunan kadın dayanışma merkezi binasında saklanan bu ürünleri bir arkadaşımız görüntüledi. Görevli personel, BM’den gelen yardım kolilerini açıp içerinden çıkan tencere tavaları İyi Parti logolu ve Akif Kemal Akay’ın isminin olduğu poşetlere koyarken görüntüsünü de size attım.

"ARAŞTIRILSIN, CEZA VERİLSİN"

Hatırlarsanız Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep’in İslâhiye ilçesinde Çevik Kuvvet personeli görevlendirdi. Personelin başında bulunan 4’üncü sınıf emniyet müdürü, görevlerini tamamlayıp 26 Şubat’a Tekirdağ’a dönerken iddiaya göre, depremzedeler için gönderilen yardım malzemelerini resmî otobüse yükleyip, Tekirdağ’daki evine getirmiş. Bu durumu yetkili merciler araştırdı ve bunu yapan Emniyet Müdürü’nü tutuklandı. Seyhan Belediyesi’nde de bunu yapan kişilerin araştırılmasını ve cezasının verilmesini istiyoruz.”

SORUMLU KİŞİLERDEN YANIT ALAMADI!

Şikayet üzerinde Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ı, ardından basından sorumlu başkan yardımcısı Gökhan Üney’i aradığını belirten Aka, herhangi bir cevap alamadığını bildirdi.

Editör: Yudum Özel