Özgür Özel, Osmaniye'de gerçekleştirdiği konuşmada Toplum Yararına Program çalışanlarının hakkını savunarak, konuyu Meclis'e taşıyacaklarını söyledi.

Özel, iktidarı hedef alarak; ''Son olarak Mayıs 2024'e uzatmışlar süreyi. Yani diyor ki seçim geçecek ve bu arkadaşlarımız işsiz kalacak. Zaten 31 Mart'tan sonra acı ve keder geliyor diye boşuna söylemiyoruz. Acı ve kederin bir yanı da 57 bin Toplum Yararına Programı'nda çalışan vatandaşlarımızın işsiz kalması. Giden gelen bakanlar, giden gelen milletvekilleri dönem dönem söz vermişler. Demişler ki sizi kadroya alacağız. Şimdi sözleşme bitiyor, yoksulluk ve güvencesizlik geliyor.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

Burada bu hafta arkadaşlarımız Meclis kürsüsünde dile getirecekler, görüşülen kanun müsaade ettiği müddetçe önerge verecekler. Bunu gündeme getircekler. Kanuna her şeyi eklemek mümkün. Muhalefet partilerin bu konuda bir sorun çıkaracağını sanmıyorum. İktidar partisinin bu 57 bin arkadaş için bir telefon görüşmesi yeter.'' ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özgür Özel'den açıklamalar - SON DAKİKA

Toplum Yararına Programlar nedir?

Toplum Yararına Programlar; afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır.

Editör: Zeynep Peksoy