TBMM Genel Kurulu toplandı TBMM Genel Kurulu toplandı

Türkiye, 31 Mart'ta sandık başına giderek yerel yöneticilerini seçti. Seçimden birinci parti olarak çıkan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) ikinci dönemde farklı bir adayla kazandığı İstanbul'un Esenyurt ilçesinde dikkat çeken bir kriz yaşanıyor. 

2019'da ile Esenyurt Belediyesi'ni kazanan CHP, 2024'te Ahmet Özer ile aday değişikliğine gitti. Ahmet Özer, seçim yarışından 49,05 ile zafer kazanarak çıktı. Mazbatasını alıp göreve başlayan Özer, yaptığı paylaşım ile Esenyurt Belediyesi'nin CHP'li bir önceki yönetimine sert sözlerle yüklendi. 

Koltuğu eski başkan Kemal Deniz Bozkurt'tan devralan Ahmet Özer, eski yönetim tarafından "yeni yönetimi zora sokmak için adımlar atıldığını" iddia etti. Özer sert sözlerle eleştirdiği bu adımın 31 Mart'tan sonra da devam ettiğini söyledi.

"31 MART'TAN SONRA DA DEVAM ETTİ"

CHP'li Ahmet Özer, eski başkan Bozkurt yönetiminin seçime doğru "hızla ihtiyaç dışı, etiğe ve işe uygun olmayan" işe alımlar yapıldığını da öne sürerek dikkat çekti. Bu adımın "yeni yönetimi zora sokmak için" yapıldığını savunan Özer'in paylaşımı ise şöyle oldu:

"Seçim sürecindeki başarı ivmemiz görüldükten sonra eski belediye başkanı tarafından halkçı belediyecilik anlayışımıza aykırı bir şekilde, hızla ihtiyaç dışı işe alımlar başlatılmıştır. Öyle ki bu etik ve işe uygun olmayan alımlar seçim sonuçlarının belli olduğu 31 Mart'tan sonra da devam etmiştir.

Değerli Esenyurt halkı; biz seçim öncesi verdiğimiz "kimsenin ekmeği ile oynamayacağız" sözümüzün arkasındayız. Ancak bu kasıtlı durum kesinlikle bu kapsam içinde değildir."

"BOŞ KASAYLA DEVRALDIK"

"Bilinmelidir ki bu girişim iyi niyetten uzaktır, boş bir kasa ile devraldığımız belediyemize ve Esenyurtumuza zarar vermektedir. Kasıtlı bir anlayışla alınan bu yeni işe alımlar yeni yönetimi zora sokmak için atılmış bir adımdır. Dolayısıyla usûl ve esasa uygun olmayan bir anlayışla işe alınanların iş akdi hukuka uygun olarak feshedilmek zorunda kalınmıştır. Ancak belirtmek isteriz ki ihtiyaç olduğu takdirde belediye başkanlığımızca yeni alımlar yapılacaktır."

Editör: Merve Çoban