CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, düzenlediği basın toplantısında öğretmenlerin sorunlarına değindi.

MEB resmen duyurdu! Yeni müfredat taslağı açıklandı MEB resmen duyurdu! Yeni müfredat taslağı açıklandı

Altay, “Cumhuriyet Halk Partisi sözüdür ve uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sistemini kaldırıp çöpe atacağız. Türkiye'nin bir tane baş öğretmeni var, o hepimize yeter” ifadelerini kullandı. 

Engin Altay’ın açıklamaları şöyle:

“Milli Eğitim Bakanına bir çağrı yapmak istiyorum: Öğretmenlerden telefon alıyoruz. Sadece öğretmenlerden değil, otobüs şoförlerinden tutun -EYT'yi artık saymıyoruz zaten- Türkiye'de sorunu olan herkes Cumhuriyet Halk Partisi'nin kapısını çalıyor. Bu bizim için güzel bir şey. Bu, önümüzdeki günlerde Türkiye'yi Cumhuriyet Halk Partisi'nin yöneteceğini toplum tarafından tayin ve tespitidir. Bundan memnunuz ama milletin içinde bulunduğu hal, milleti olduğu kadar bizi de üzmektedir.

Ne diyor öğretmenlerimiz? Bir öğretmen bilgi ağı kuruldu ÖBA diye ve şu anda yaz tatilinde 600 bin öğretmen, 180 saat bu programa katılmak zorunda birebir internet üzerinden. Ne için? Uzman öğretmen olmak için. Milli Eğitim Bakanının şunu bilmesi lazım: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda bir hüküm var; öğretmenliğin kendisi bizatihi zaten uzmanlık mesleğidir. Bu eskiden 1739 sayılı Türk Milli Eğitim Temel Kanunda var olan bir hüküm idi, sonra Öğretmenlik Meslek Kanunu'na koyuldu. Öğretmenlik zaten bir uzmanlık mesleğidir, uzmanlıktır kendisi. Uzman öğretmen, baş öğretmen, kategorize ediyoruz...

Buradan öğretmenlere sesleniyorum: Hiç kendinizi yormayın kardeşim. Bu programa katılmak için yaz tatilini kendinizi heder etmeyin. Biz iktidara geldiğimizde uzman öğretmenlik, başöğretmenlik gibi bu ucubeliği kaldıracağız. Ne yapacağız? Öğretmenin rütbe ihtiyacı yok. Öğretmenliğin kendisi zaten uzmanlık mesleğidir. Eğitim-öğretim tazminatını arttıracağız, Cumhuriyet Halk Partisi sözüdür ve uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sistemini kaldırıp çöpe atacağız. Türkiye'nin bir tane baş öğretmeni var, o hepimize yeter. Bunun da böyle bilinmesini istiyorum. Milli Eğitim Bakanına buradan çağrım şu: Öğretmenleri yorma. 10 ay sonra zaten çöp olacak bir sistem için, öğretmenleri 180 saati kurslarda, 600 bin öğretmenimiz bırak bir tatil yapsın dinlensin adam. Zaten 5 yıldızlı otele gidecek hali yok. Kafasını dinleyecek evinin bahçesinde, köyünde, neyse bilmiyorum... Yazıktır, günahtır. Öğretmenlerimize de sesleniyoruz. Zaten Anayasa Mahkemesine de götürdük konuyu, boşuna kendinizi helak etmeyin. 180 saat kurs alacağız, ders alacağız diye uğraşmayın kardeşim. Biz geldiğimiz gün uzman öğretmen, başöğretmen diye bir şey kalmayacak. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür ve ikincisi asla da olmayacak. Bunun da altını çizelim.”