Günümüz Türkiye'sinde kamuda vatandaşlar halendaha taşeron olarakm istihdam ediliyor.

Taşerona kadro son dakika haberleri 2023: Kabine Toplantısı ile gündemde!  90 bin taşerona kadro ne zaman verilecek, şartları neler? - Fotohaber -  Ekonomi

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan binlerce taşeron işçilerin kadro bekleyişi devam etmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kademeli olarak 2018-2019-2023 seçimlerinden önce kadro sözü vermesine rağmen bakanlık çöüzm odaklı açıklama yapmadı.

TAŞERON İŞÇİ SON DURUM | Vedat Bilgin son durumu açıkladı... 90 bin taşeron  işçi için kadro ne zaman verilecek? İşte detaylar

ÖZGÜR ÖZEL İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER İLE GÖRÜŞTÜ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilerle buluştu. Kurumlarda mesleki güvenceleri olmadan çalışan işçiler işten çıkarılmalarının ardından büyük tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından taşeron olarak çalışan vatandaşların yapmış olduğu açıklamada, ''Sn. Özgür Özel!

Özgür Özel'den Erdoğan'a 50+1 cevabı: MHP'nin... | Rudaw.net

Güzel bir hareket. Sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilerle buluşmanız kıymetli. 600 bin belediye işçisi olarak yıllarca taşeron şirketlerde çalıştırıldık, şimdi de belediye şirketlerinde güvencesiz ve kadrosuz şekilde tüm Türkiye'ye hizmet veriyoruz. Bu insafsız çalışma biçimini ortadan kaldırmayı konuşmak için sizinle buluşmaya hazırız. Siz de hazır mısınız?'' Şeklinde açıklama yapıldı.

Özgür Özel: Erdoğan'ın bize dayattığı siyaseti reddeden kadrolarla yola  çıkıyoruz

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ 17 ARALIK'TA KADIKÖY'DE!

Belediye şirketlerinde kadrosuz ve mesleki güvenceleri olmadan çalışan kişiler, sosyal haklarında düzenleme yapılması için 17 Aralık Pazar günü Kadıköy'de bir araya gelecek. Belediye şirket işçilerinin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Kaç günden bu yana belediye işçileri Anadolu yakasının altını üstüne getiriyor adeta Avrupa yakasında belediye birimlerine ulaşmamız gerekli Bu mücadele ne sadece taşeron ne sadece belediye şirket işçilerinin Ferdi mücadelesidir Ülkemizde taşeron sisteminin kaldırılarak Tüm belediye şirket işçileri tüm taşeronlar ya kamu işçisi ya kamu memuru olmalı Bu konuda tavrımız net dir!'' şeklinde açıklama yapıldı.

Taşerona kadro ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak ve Meclis'e gelecek mi?  - İşçi Haber

CHP'Lİ BURCU KÖKSAL'DAN TAŞERON TEPKİSİ!

Cumhuriyet Halk Partisi  25-26-27-28.Dönem CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'dan taşeron tepkisi! Meclis kürsüsünde yapmış olduğu açıklamada taşerona kadro konusunu her defasında dile getiren Köksal, ''Taşeron işçiler hala kadro bekliyor'' şeklinde yapmış olduğu açıklama ile tepki gösterdi. 

24 Haziran 2018 Genel Seçim CHP Afyonkarahisar Avukat Burcu Köksal

TAŞERON İNŞAAT İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI!

İzmir Şehir Hastanesi Şantiyesinde ana firma Türkerler Holding taşeron Bael İnşaat bünyesinde çalışan ve üç aylık birikmiş maaşlarını alamayan inşaat işçileri iş bıraktı. 

İzmir'deki şehir hastanesi inşaatında çalışan taşeron işçiler iş bıraktı -  Yurt - Ayandon

Verilmeyen ücretler için iş bırakan vatandaşlar, polisin engellemesine rağmen şirket yetkililerinin bulunduğu ofislerin önünde eylemlerine devam etti. 

Taşerona kadro çıktı mı, şartları neler? 90 bin Taşerona kadro ne zaman  çıkacak ve kimleri kapsıyor? - Türkiye Haberleri - TV100

TAŞERON İŞÇİLERİNE VERİLMEYEN HAKLAR

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

2-Kadroları yok

3- Mesleki güvenceleri yok

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor

275 BİN TAŞERON İŞÇİ KADROYA KAVUŞABİLECEK Mİ?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçimlerden sonra taşerona kadro konusunun meclis'te yer alacağı müjdesini vermişti. Taşerona kadro verilmesini öngören yasanın yürürlüğe girmesi merakla beklenmektedir. 

Hükümet 1 milyon demişti; sadece 420 bin taşeron işçi kadroya alındı