Taşeron işçiler için kadro talebiyle basın açıklaması! Taşeron işçiler için kadro talebiyle basın açıklaması!

 CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim için 14 Mayıs’ı işaret etmesine ilişkin, “Bir kere daha sözünün arkasında duramadın. ‘Seçim Haziran’da olacak, zamanında olacak’ demiştin. O sözünü dahi tutamadın. Biz sana dedik ki, ‘6 Nisan’dan önce seçim olursa bu millet içindir. 6 Nisan’dan sonraki seçim saray ve senin koltuğun içindir.’ Sen milleti düşünmediğin için, kendin için bir seçim tarihi belirledin. Biz millet olarak buna uymak zorundayız. Ama bu millet umut ediyorum ki son kez senin aldığın bir karara uymak zorunda kalır. Umut ediyorum ki Türkiye ortak akılla hareket eden, parlamenter sistemde güçler ayrılığında tekrar güçlü, itibarlı bir Türkiye Cumhuriyeti noktasına gelir” dedi.

EYT’LİLERİN EN AZ 3 AYLIK MAAŞI MAALESEF YOK EDİLDİ:

Erdoğan’a soralım. EYT’lilerin hangi talebi, nasıl karşılandı? EYT’liler askerlik ve doğum borçlanması için evini, arabasını satıyor kredi çekiyor ama daha ortada hiçbir teklif yok. Talepleri nasıl karşılanmış olabiliyor? Bunu anlamak mümkün değil. Martta yasa mı çıkacak? Mart’ta EYT’liler maaş mı alacak? Bu iş için ‘aralık ayında bitecek’ diyordunuz neden aralık ayında bitmedi? Ne zaman bitecek, belli değil. Başvuru ve maaş bağlama derken EYT’lilerin en az 3 aylık maaşı maalesef yok edildi. Yani EYT’liler mağdur olmaya devam ediyorlar.

EYT kapsamına girenlerle ilgili başlangıç tarihinde mücbir sebepten dolayı sigortalı olamayan, BAĞ-KUR’lu olmayan insanlar var. Ben Sakarya milletvekiliyim. O yıllarda Sakarya’da çok büyük bir deprem oldu. Her taraf yıkıldı. Ödemeler tamamen ortadan kalktı, resmi işlemler durdu. Türkiye’de eğer böyle bir şey olursa bunun adı mücbir sebeptir. O zaman ona uygun yasal düzenlemelerde getirilmelidir. Mücbir sebepten dolayı bu haktan mahrum olanların hakları kesinlikle kendilerine teslim edilmelidir.