5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

Şişli Belediyesi’nin iştiraki Kent Yol’da çalışırken diğer arkadaşlarıyla eşit haklara sahip olmak için “alacak” davası açan, ardından da iş sözleşmesi feshedilen çöp kamyonu şoförü Turan Aktaş işe iade davasını kazanmasına rağmen mahkeme kararı halen uygulanmadı.

Turan Aktaş, Nisan 2018 tarihinde Atlas isimli taşeron şirketten Şişli Belediyesi’nin iştiraki olan Kent Yol şirketine geçiş yaptı. Aktaş, diğer arkadaşlarıyla eşit ücret talebinin belediye yönetimi tarafından kabul edilmemesinden dolayı belediyeye ve Kent Yol’a “alacak” davası açtı. İstanbul 2. İş Mahkemesi, Aktaş için “alacak” ve “işe iade” kararı verdi. Karar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Hukuk Dairesi tarafından onandı.

‘MAHKEME KARARI UYGULANMIYOR’

1256 gündür belediye önünde eylem yapan Aktaş, “Bugün Şişli direnişimizin 1256. günü. 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu şu anda meydan meydan gezmeye başladı. Söylemlerinde, meydanlarda 'Kul hakkı yiyenin karşısında olacağım' diyor. Kemal Kılıçdaroğlu, güneşi balçıkla sıvayamazsın. Güneşi nasıl balçıkla sıvayamazsan buradaki 1256 gündür devam eden direnişimizi de balçıkla sıvayamazsın. Sen 'Kul hakkı yiyenlerin karşısında olacağım' diyip millete, halka söz veriyorsun. Yalan vaatler veriyorsun. Burada kul hakkı yiyen bir emek düşmanı, bir işçi düşmanı Muammer Keskin. Ama ona gelince kalkıp diyorsun ki 'Bütün belediyeler gerekçesiz hiçbir işçiyi işten atmaz' diyorsun. Evet Kemal Kılıçdaroğlu, senin emek düşmanı Muammer Keskin de kendi ağzıyla itiraf etti 4 Nisan Meclis toplantısında. Tek haklı olan direnenlerden Turan Aktaş'tır. Senin de bir namuz sözün var: 'Haksız hukuksuz yere işten atılan bir işçi bir emekçi varsa onun işini ben verdirttiricem önüne düşüp de.' O zaman namus sözünü yerine getir Kemal Kılıçdaroğlu. Buradaki direnişi bitiremeyeceksiniz. Her gün sizin emek düşmanı olduğunuzu, hak düşmanı olduğunuzu haykırmaya devam edeceğiz.'' dedi.