CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tartışılan torba yasa düzenlemesinde EYT’nin olmamasını eleştirdi.

Gürer, Komisyon’daki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil

“Ben bu torba düzenlemesinde taşeronlarla ilgili ya da emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir madde olmasını umut ediyordum ama onlara yer verilmemiş . Torba kanun teklifinde fiyat istikrarının sağlanmasına yönelik fiyat istikrar komitesinin kurulmasıyla ilgili daha önce iptal edilen bir düzenleme yer alıyor. Ben bu süreçle ilgili bir değerlendirme yapmak istiyorum. 2014 yılında Gıda ve Tarımsal Ürün Fiyatlarını İzleme ve  Değerlendirme Komitesi kuruldu. Ülkemizde gıda ve tarım ürünleri piyasasını yakından takip etmek amacıyla kurulan bu komitenin sekreteryası 2016 yılında Merkez Bankasına devredildi. Farklı bakanlıklarla bazı kamu kurumlarının iştirak ettiği komitelerde fiyat istikrarı sağlanamadı…”