Trabzon'un yüksek rakımlı köylerinde oturan bir çiftçi, şans eseri evinin önünde çift başlı yılanı görmesiyle şaşırdı. O anları kayda alan çiftçinin videosunun, Karadeniz Teknin Üniversitesi tarafından incelenmesinin ardından, ender tür oalrak görüldüğü tespit edildi.

(KTÜ) Prof. Dr. Ufuk Bülbül yaptığı açıklamada, "Özel bakım gerektiren ve doğada yaşaması zor olan bir canlı." dedi.

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Bülbül çift başlı yılan ile ilgili yaptığı açıklamda,'' Latince adı 'Coronella austriaca' olan, 'Taçlı' yılan da denilen zehirsiz bir yılan türü. Özel bakım gerektiren ve doğada yaşaması zor olan bir canlı. Çift başlılık insanlarda da görülebilir. İnsanlarda genetik bozuklukla doğan ve ilgiye muhtaç olan çocuklar da oluyor. Bunlar da bakıma muhtaç hayvanlar.''dedi.

İnsanlar adına tehlike teşkil etmediği kaydedilen yılan hakkında KTÜ (Karadeniz Teknik Üniversitesi) tarafından incelenmeye alınmasının ardından, yılanın zehirli olmadığı kaydedildi.

Prof. Dr. Bülbül, "İlginç bir durum çünkü doğada çok yaygın görülmüyor. Normalde tek bir embriyo ikiye bölünerek ikizler meydana gelecekken bu aşamada tam bölünememe sonucu belli bir parçanın birleşik kalması gibi durumlarda oluşabiliyor. Bazen de tam tersine iki ayrı embriyonun ayrı ayrı gelişmesi yerine birleşerek bazı organlarının 2 tane ve yapışık olması şeklinde ortaya çıkabilen bir bozukluk bu. Türkiye'de ve bölgemizde böyle durumlara pek rastlamıyoruz. Bu, ender görülen bir olay" dedi.

İstanbul için sağanak uyarısı İstanbul için sağanak uyarısı