Çin'in finans merkezi Şangay, Pazartesi günü 26 milyon sakini için iki aşamalı bir karantina başlattı, köprüleri ve tünelleri kapattı ve artan COVID-19 vakalarını kontrol altına almak için otoyol trafiğini kısıtladı.

Şangay şehir hükümeti tarafından Pazar günü açıklanan ani kilitlenme, şehri "kademeli" testlere izin vermek için Huangpu Nehri boyunca dokuz gün boyunca kabaca ikiye bölecek. 


Huangpu'nun doğusundaki sakinler evlerine hapsolurken, batıdakiler yiyecek ve diğer temel malları stokladılar. Teslimat hizmetleri bunalmış ve süpermarketlerde erzak azalmıştı.

50 yaşındaki bir pay sahibi olan Bi Yingwu, "Birçok toptan satış pazarı artık kapalı. Bazı satıcılar sebze almakta isteksizler. Toptancılardan sebze alamazsak ya da mandıra kapalıysa işimiz biter." dedi.

Şanghay'ın uzman COVID ekibinin bir üyesi olan Wu Fan, son toplu testlerin şehir genelinde "büyük ölçekli" enfeksiyonlar bulduğunu söyledi.

Bir brifingde, "Kentimizde geniş çaplı salgını kontrol altına almak çok önemli çünkü enfekte insanlar kontrol altına alındığında bulaşmayı engelledik" diyerek, tüm riskler ortadan kalkana kadar testlerin gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.


Şangay bu ayın başlarında günlük test kapasitesinin 3 milyon civarında olduğunu söyledi, ancak bir şehir karantina tesisinden sorumlu doktor Chen Erzhen, virüsün hızlı yayılmasını geride bırakmak için hala yeterli olmayabileceği konusunda uyardı.

Hükümet gazetesi Liberation Daily'ye verdiği demeçte, "Vaka sayıları belirli bir seviyeye ulaştığında, önceki personel görevlendirmelerine güvenmenin zorluğu büyük ölçüde artıyor." ifadelerini kullandı.

Londra Belediye Başkanlığına üçüncü kez müslüman aday Sadık Khan seçildi Londra Belediye Başkanlığına üçüncü kez müslüman aday Sadık Khan seçildi

Küresel standartlara göre hala düşük olmasına rağmen, Şanghay Pazar günü 3,450 asemptomatik COVID vakası kaydetti ve 50 semptomatik vaka ile birlikte ülke çapındaki toplamın yaklaşık %70'ini oluşturdu.

Sağlık otoritesi düzenli bülteninde Pazar günü ülke çapında 5.134 yeni asemptomatik ve 1.219 semptomatik vaka olduğunu söyledi. 

Bu haber Reuters'dan alınmıştır. Habere ulaşmak için buraya tıklayınız.