TBMM'de bu hafta hangi kanun teklifi görüşülecek? TBMM'de bu hafta hangi kanun teklifi görüşülecek?

Antalya'nın Alanya ilçesindeki özel bir yurtta eğitmenlik yapan G.R.U.'nun geçen yıl 14 yaş altındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Şikayet sonrası ifadesi alınıp, ardından serbest bırakılan G.R.U. hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeniden suç duyurusunda bulundu. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile G.R.U., 21 Kasım 2023'te tekrar gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.R.U., tutuklandı.

Olaya ilişkin yürütülen soruşturma ve alınan ifadeler çerçevesinde taciz ve istismara uğrayan öğrenci sayısının 10 olduğu belirlendi. G.R.U. hakkında 9 öğrenciye yönelik 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar', 'çocuğa karşı cinsel taciz', 'çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek', 1 öğrenciye yönelik ise 'nitelikli cinsel istismar' suçlamasıyla toplam 94 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. İddianame, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

TARİKAT ÜYELERİNDEN SKANDAL SÖZLER

Olayın olduğu tarihlerde, tarikat üyelerinin istismara uğrayan çocukların aileleriyle görüşmeler gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Sosyal medyada kendine yer bulan görüntülerde tarikat üyelerinin, yaşanan olayın medyaya yansımaması için aileleri ikna etmeye çalıştığı görülüyor. Videolarda bir tarikat üyesinin "Ortaokul öğrencileri bazen bir kadından daha cazip gelir insana" şeklinde bir ifade kullanması ise tepkileri üzerine topladı.