Covid-19 tam 2 senedir hayatımızda yer alıyor. Koronavirüs pandemisiyle beraber tüm dünya bu virüs ile savaşıyor. Mutasyona uğrayan virüsün ölümcül etkisinin azaldığı bilim insanlarınca ifade edilirken aşı olma çağrıları da sürüyor. 

Fazlası zehirleyebilir! İşte D vitamininin sentezini azaltan 8 neden Fazlası zehirleyebilir! İşte D vitamininin sentezini azaltan 8 neden

Nature derisinde yayımlanan araştırmaya göre, Covid-19'un uzun süreli etkilerine bir yenisi daha eklendi. hastalığı hafif geçirenlerin bile beynindeki gri maddenin önemli derecede azaldığını gösteren bu araştırma Covid-19’un uzun dönemde beyinde küçülmeye dahi yol açabileceğini ortaya koydu.

Yaşları 51-81 arasında değişen 785 UK Biobank katılımcısı üzerinde gerçekleştiren çalışmada Covid-19 geçiren 401 kişi ve 385 kontrol incelendi. Bu kişilerin enfeksiyon öncesi ve enfeksiyondan sonraki beyin görüntülemelerine bakıldı. Görüntüler, beyindeki gri madde miktarının belirgin bir şekilde azaldığını gösterdi.Ayrıca bu sebeple de kokuyla ilişkili olan korteks zarar görüyor. 

ilginizi çekebilir