Giresun Mitingi'nde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu.

Muhalefetin Türkiye'yi Rusya-Ukrayna savaşında taraf haline getirmek istediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin ve devletimizin menfaatini düşünüyoruz. Bölgemiz bir yangın yerine dönmüşken yeni düşmanlıklar olmasın diye çaba harcıyoruz. Bizim dış politikada tek bir amacımız vardır. O da dostlarımızın sayısını mümkün olduğunca çoğaltmaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

"GİRESUN'UN SANDIKLARI PATLATACAĞINA İNANIYORUM"

"Önümüzde çok kritik bir seçim daha var. Bundan 45 gün sonra hep birlikte tekrar sandıklara gideceğiz. Bu sefer, il ilçe ve beldelerimizi yönetecek kadroları belirleyeceğiz. Giresun'dan yine rekor bir oy alacağımızdan şüphe duymuyoruz. Giresun'un 31 Mar'ta da sandıkları patlatacağına yürekten inanıyorum."

"MUHALEFETİN SAVAŞ TELLALLIĞINA PRİM VERMEDİK"

"Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya çok sancılı günlerden geçiyor. Karadeniz'in yanındaki Rusya-Ukrayna savaşı ikinci yılını doldurmak üzere. On binlerce insan öldü ve yaralandı. Yüz binlerce insan göç etmek zorunda kaldı. Çok ciddi sıkıntılarla karşılaştık. Sizler de o günleri çok iyi hatırlıyorsunuz. Doğal gaz fiyatlarının zirveye ulaştığı günlerde, benim ülkemde doğal gaz aynı fiyatta devam etti.

Petrol Gabar'dan çıkyor mu? çıkıyor. Gıda krizinden dolayı dünyanın pek çok ülkesinde açlıklar, yoksulluklar yaşandı. Türkiye, tüm zor süreçleri en başarılı yöneten ülkelerden biri. Salgın döneminde istihdamdan taviz vermedik. Toplumumuzdan yana yer aldık. Güçlü sağlık altyapısı sayesinde hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadık.

Üsküdar Belediyesi'nde i̇şten çıkarmalar tartışıldı Üsküdar Belediyesi'nde i̇şten çıkarmalar tartışıldı

O dönem CHP ve ortakları bizi savaşa sürüklemek için çok çaba harcadı. Eksen kayması diye bir şey uydurarak Türkiye'yi birilerinin yanında savaşa dahil etmek için çok yol denediler. Savaş çığırtkanlığını en son 14-28 Mayıs seçimlerinde asılsız ithamlarla Rusya'yı suçlayacak kadar ileri seviyeye taşıdılar. CHP ve ortakları gibi meseleye Batılıların gözünden değil milletimizin gözünden baktık. Ama biz muhalefetin savaş tellallığına prim vermedik."

"ATTIĞIMIZ HER ADIM TÜRKİYE EKSENLİ"

"Bugün de attığımız her adımı Türkiye eksenli atıyor. Milletimizin ve devletimizin menfaatini düşünüyoruz. Bölgemiz bir yangın yerine dönmüşken yeni düşmanlıklar olmasın diye çaba harcıyoruz. Bizim dış politikada tek bir amacımız vardır. O da dostlarımızın sayısını mümkün olduğunca çoğaltmaktır."

"GAZZE'DE AKAN KANI DURDURMAK İSTİYORSAK KARDEŞLERİMİLE SAFLARI SIKLAŞTIRMALIYIZ"

"Gazze'deki akan kanı durdurmak istiyorsak kardeşlerimizle safları sıklaştırmamız gerekiyor. Ziyaretlerimizde Filistin meselesini detaylıca görüştük. Her iki ülkeyle de iş birliğimizi güçlendirmeye karar verdik. Gazze'ye yaptığımız yatırımların ulaştırılmasında Mısır makamlarıyla hep koordinasyon içerisinde hareket ettik. Önümüz Ramazan... İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamları giderek artıyor, İsrail açlıkla Gazzelileri teslim olmaya zorluyor. Amacımız yardımların kesintisiz şekilde ulaştırılmasıdır. Ramazan'da Gazze'ye daha fazla yardım etmemiz bizim kardeşlik görevimizdir. Bir an önce ateşkes sağlanmalı."

Editör: Merve Çoban