EĞİTİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! KPSS iptal mi edilecek?

ÖSYM yeni bir skandala imza attı. Hafta sonu gerçekleştirilen KPSS sınavıyla ilgili yaşanan olay gündemden düşmüyor. Gece yarısında görevinden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün ardından KPSS iptal mi edilecek? sorusu binlerce aday tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konuya ilişkin kritik bir açıklama geldi.

Abone Ol

Twitter'da sular bir türlü durulmuyor. Yediiklim Yayınları'nın deneme kitapları ve ders videolarındaki sorularıyla ÖSYM'nin KPSS'de sorduğu soruların birebir aynı olması gündemi sarstı. Milyonlarca aday, 'KPSS yeniden yapılsın' dyerek tepkilerini ortaya koydu. 

KPSS ERTELENECEK Mİ?

31 Temmuz 2022 Pazar günü ÖSYM tarafından KPSS sınavı gerçekleştirildi. Ancak adaylara sorulan sorular olay oldu. Sınav sorularının başka bir yayınevinden alınması sosyal medyada büyük tepki topladı. 

Vatandaşların paylaştığı fotoğraflarda, Yediiklim imzasını taşıyan deneme sınavı ile ilgili soruların KPSS'de sorulduğu ve şık seçeneklerinin bile birebir aynısı olduğu görülüyor.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA GELDİ! 'İDDİALAR ASILSIZ'

ÖSYM, sorularla ilgili yaptığı açıklama yaptı. Kurumun açıklamasında ''Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır" denildi.

ÖSYM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri sınavlarının 31 Temmuz Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirildiği belirtilerek, "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

YEDİİKLİM YAYINEVİN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

TELE1’e konuşan yayınevi yetkilisi şu ifadeleri kullandı:

“Tamamen algı yayınlarımız devam ediyor. Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu. Satışlarımız devam ediyor. Başka yayın evleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Erdoğan'ın resmi Twitter hesabından paylaşılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Saygıyla duyurulur. Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz."