Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, et fiyatları hakkında şunları söyledi: "Adalet ve İçişleri bakanlıklarımız yakın takipteler. Kira konusunda sıkıntı oluşturulmasına izin veremeyiz. Bu artışlar tamamen spekülatif. Bunu maliyetle açıklayamazsınız. Spekülatif artışların önüne kesinlikle geçeceğiz. Et ve Süt Kurumu kıyma ve kuşbaşı miktarını iki katına çıkaracak . Fiyat kıyma için 119 lira, kuşbaşı et için 129 lira olarak belirlendi."

İSTANBUL Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerinin fiyatlarında sabitleme kararı aldığını duyurdu. Yaptıkları açıklamada, "Son dönemde kırmızı et fiyatlarındaki olağanüstü artışlara istinaden, Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle yaptığımız çalışmalar sonucunda, Ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerinin fiyatlarını sabitleme kararı aldık" 

Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

"Ramazan ayı sonrasında da devam ettirmeyi planlanmaktayız"

"Bu çerçevede, kasap reyonu olan kampanyaya dahil olan üyelerimizle 20 Mart'tan itibaren, dana kıymalık etin kilogram fiyatını 190 TL'den, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 210 TL olarak üyelerimize tavsiye fiyatlarından satış yapılması önerilmiştir. Bu uygulamamızı Ramazan ayı sonrasında da devam ettirmeyi planlanmaktayız" ifadeleri yer aldı.