Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile 45 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı açıklama yaparak görüşmenin detaylarını aktardı.

Yapılan açıklamaya göre, 45 dakikalık bu önemli görüşmede Rusya'nın Ukrayna işgali ile bölgesel gelişmeler ve Türkiye-ABD ilişkileri ele alındığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında siyasi çözüm sağlanması gayretlerini devam ettirdiklerini kaydederek, krizin daha da derinleşme ihtimaline karşı Türkiye'nin her iki tarafla konuşabilmesini ve çözüm arayışında kolaylaştırıcı konumunda bulunmasının önemli olduğunu vurguladı.

Görüşmede Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da karşılıklı konuşma imkanı bulduklarını hatırlatan Erdoğan, toplantının düzenlenmesinin diplomatik açıdan önemini ifade etti.

ilginizi çekebilir