Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yapıtığı açıklamada ev sahibi olmak isteyenlere faiz yardımı yapılacağını duyurmasının ardından gündem karıştı. 

Bugün sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk evim Konut Finansman Paketi çerçevesinde, kamu bankalarınca, ilk ve tek konutunu alacak olanlara yönelik birinci el konutlarda (sıfır konut) uygulanmak üzere, 2 milyon lira değerine kadar konutlar için, 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0.99 faizli konut kredisi sağlanacak." haberini verdi. 

Erdoğan'ın bu haberinin ardından Twitter başta olmak üzere sosyal medya mecralarında "Müjde" olarak sunulan bu habere eleştiriler yağdı. Sosyal medya kullanıcıları, "Zaten ev alamıyorduk, artık hiç alamayacağız", "Ben 2 milyon lira kredi fırsatı istemiyorum. Ben aylık kazandığımdan kenara ayırarak rahatlıkla ev alabileceğim normal fiyatlar istiyorum." tarzı paylaşımlar yaptı. 

Günün ilerleyen saatlerinde ise fırsatçılar meydana çıktı. Kredi fırsatının sunulduğunu duyan ev sahipleri, satılık ilanlarındaki fiyatları anında yukarı çekti. 

FETÖ elebaşının Pensilvanya'daki çiftliği önünde Türk muhabire saldırı FETÖ elebaşının Pensilvanya'daki çiftliği önünde Türk muhabire saldırı

KONUT-FİYATLARİ2