Kuzey Avrupa ülkesi Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Børsen binasında bugün yerel saatle 08.00 sularında yangın çıktı. Kentin en eski binalarından biri olan Eski Borsa binasında yaşanan yangından basına yansıyan görüntülerde binanın üst kısmının alevler içinde kaldığı gözlemlendi. Yerel basına yansıyan haberlerden ise binanın küle dönmüş kulesinin binanın çatısının üzerine devrildiği bilgisi öğrenildi.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen’e İsrail desteği tepkisi: Sen bir savaş suçlususun AB Komisyonu Başkanı von der Leyen’e İsrail desteği tepkisi: Sen bir savaş suçlususun

Daily Mirror'dan alınan bilgilere göre, Kopenhag polisi açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, yangının devam ettiğini veolay yerinde olduklarını belirterek sürücülere bina çevresindeki yollar yerine alternatif yolları kullanma tavsiyesinde bulundu. Politiken'den gazeteci Morten Skærbæk, "Borsanın kendisi iskeleler ile çevrili ama kule ayakta ve gerçekten çok fazla alev var. Görünüşe göre iskeleler itfaiye ekiplerinin kuleye yaklaşmasını imkansız hale getiriyor. İtfaiye yine de su sıkıyor ama işe yaramıyor gibi görünüyor" diye belirtti. Henüz doğrulanmamış bilgilere göre, bahsi geçen kule bugün yerel saatle 08.30 sıralarında yangının etkisiyle yıkıldı. 

ÜNLÜ TABLOLAR ÇIKARILDI

Danimarka basını, binadaki büyük ve tarihi tabloların yangının yayılması riskine karşı dışarı çıkarıldığını aktardı.

Hollanda Rönesansı döneminde inşa edilen ikonik bina, uzun süredir Danimarka Borsası olarak hizmet vermiyordu. Ancak bina, Danimarka Ticaret Odası'na ev sahipliği yapıyordu. Oda'nın sosyal medya hesabından, "Korkunç bir görüntü ile karşı karşıyayız. Borsa yanıyor" diye belirtildi.

Yangın sırasında binada restorasyon çalışması yapıldığı bildirildi. Kopenhag polisi de halktan kentin tarihi merkezine girilmemesini istedi.

EN TURİSTİK NOKTALARDAN BİRİYDİ

17'inci yüzyılda inşa edilen 'Børsen' binası, Hollanda Rönesansı'nın en tanınmış örneklerinden biri. Kopenhag'ın merkezinde, Slotsholmen adasında ve Christiansborg Sarayı'nın yanında bulunan yapının kulesi, Danimarka'nın en turistik noktalarından biriydi.