Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken uzun zamandır emeklilik için mücadele eden EYT mağdurları zor günler geçirirken emeklilik haklarının verilmesiyle bir nebze de olsa rahatlamayı bekliyor. 

Depremlerin ardından 10 ilde büyük yıkımlar yaşanırken 38 bini aşkın kişi de hayatını kaybetti. Hayatta kalan vatandaşlar hayatlarını tekrar kurmak için mücadele ediyor. 

Uzun süredir ülke gündeminde olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi prim şartının getirilmesiyle tartışmalara yol açtı, anca uzun süredir mücadele eden EYT'liler kazanılmış haklarına kavuşmak için mücadele etmeye devam ediyor. 10 ili etkileyen depremle birlikte birçok sorunla karşılaşan deprem bölgesinde yaşayan EYT mağdurları, bu zorlu günlerde bir nebze olsa rahatlamak için EYT yasasının çıkmasını bekliyor. 

BIST 100 endeksi yeni haftaya yükselişle başladı BIST 100 endeksi yeni haftaya yükselişle başladı

Sabah’ta yer alan habere göre, deprem bölgesinde yaşayan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) mağdurlarına borçlanma ve ihya başvuruları için ek süre verildi. Başvuruların yanmaması ve asgari ücret artışından etkilenmemeleri için EYT’liler söz konusu borçlanmayı tebliğ tarihinden itibaren 1 ay, ihya ödemelerini de 3 ay içerisinde yapmaları gerekiyordu.

Yeni alınan kararla birlikte son ödeme tarihi 6 Şubat ve sonrası olan borçlanma ve ihya ödemeleri için son ödeme tarihi 31 Ağustos olarak dikkate alınacak ve Ödenecek tutarda artış olmayacak.1 Ocak’tan önce başvuru yapanlar brüt 6 bin 471 liralık asgari ücret üzerinden borçlanma ve ihyayı ödeyecek. 1 günlük doğum askerlik borçlanması için günlük en az 69,02, ihya için 74,41 lira ödenecek.