Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde güvenlik görevlisi olan 43 yaşındaki Hatice Kömürcü, Kahramanmaraş merkezli büyük deprem faciasında 6 yakınını kaybetti. Acı gelişme sonrası 10 günlük rapor alan Kömürcü, memleketine giderek hayatını kaybeden yakınlarının cenazelerini toprağa verdikten sonra iş yerine döndü.

BAŞKAN SEÇER'DEN AÇIKLAMA: "HAKSIZLIĞA UĞRADIYSA..."

Büyük felaket sonrası kendisine gelen taziye telefonlarına yanıt veren Kömürcü, ‘Cep telefonu ile meşgul olmak, görevi ihmal etmek’ gerekçesi öne sürülerek işten çıkarıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bana gelen ilk bilgilerde sahte rapordan bahsediliyor. Haksızlığa uğradıysa uğratanı cezalandırırız” dedi.

Yaşadıklarıyla ilgili konuşan güvenlik görevlisi Kömürcü, “Kahramanmaraş’taki deprem sonrası yakınlarımızın göçük altında kaldığı haberini aldık. Amirlerimin bilgisiyle aynı gün 10 gün rapor alarak eşimle beraber deprem bölgesine gittik.

"YANIMDAN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ GEÇTİ"

Enkaz altındaki akrabalarımızı çıkardık. Defin ve resmi işlemlerde yer aldıktan sonra Mersin’e dönerek işimin başına geldim. Olay günü taziye telefonu görüşmesi esnasında belediyemiz yöneticilerinden Su ve Kanalizasyon İdaresi Özel Kalem Müdürü D.U. yanımdan geçerken ben de saygı gereği telefon görüşmeme ara verip, baş selamı ile selamladım.

4 gün çalışmaya geçen ilk Türk şirketi 1 yıllık deneme sürecini tamamladı! Sonuçları açıkladı 4 gün çalışmaya geçen ilk Türk şirketi 1 yıllık deneme sürecini tamamladı! Sonuçları açıkladı

"GERİ DÖNEREK BAĞIRMAYA BAŞLADI"

Dışarıdaki güvenlikçi arkadaşıma el işaretiyle çıkış olduğunu belirttim. D.U. dışarı çıkmışken tekrar dönerek geldi ve bana bağırmaya başladı. Ne olduğunu anlamadım. Hâlâ telefonla konuştuğumu söyledi. Ben de telefonla konuşmadığımı, durumumu, yaşadıklarımı anlatmaya çalıştıırken anlamsız bir şekilde tepki verip tekrar dışarı çıktı. Sonrasında sekreteriyle eski şoförü yanıma gelerek azarlamaya başladı. Yaşadıklarımın etkisiyle aramızda tartışma yaşandı ve gittiler” dedi.

OLAY BELEDİYE MECLİSİNE GELDİ

Olay sonrasında hakkında tutanak tutulan Kömürcü, “Yakınlarımın acısı varken bir de böyle bir şey yaşamak beni psikolojik olarak çok fazla yıprattı. Yapmadığım bir şey yüzünden işime son verildi.

"BAŞKAN, OLAYI DRAMATİZE ETMEYİN DEDİ"

Bugüne kadar hakkımda herhangi olumsuz bir şey yaşanmadı. Kimseye saygısızlık yapmadım. Bir mesajla işten çıkartıldım. Konunun gündeme geldiği belediye meclisinde Vahap Seçer Başkanın, ‘Olayı dramatize etmeyin’ demesi, bir idari işleyişi, deprem dolayısıyla istismar edilmesini üzüntüyle dinledim” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, konunun gündem edildiği Büyükşehir Belediye Meclisinde şu ifadeleri kullandı:

"Bu kurumda 11 bin insan çalışıyor. Burası hukuk devleti. Yargı orada, belediye burada. 11 bin çalışan haksızlığa uğradığında yargı orada. Gidecek, hakkını arayacak. Bana gelen ilk bilgiler sahte rapordan bahsediliyor. Haksızlığa uğradıysa uğratanı cezalandırırız.”