6'lı Masa'nın adayını belirleyeceği toplantının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü düzenlenen partisinin Genel İdare Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

5 partinin ortak aday görüşünün Kılıçdaroğlu olduğunu ifade eden Akşener, "Biz iki isim arasında görüşümüzü beyan ettik. Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'ydu. Maalesef görüş ve önerilerimiz masadakiler tarafından reddedildi. Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıldan çıkmış, tek bir adayın tasdiki haline çalışan noter masasına dönüşmüştür. Biz imzamızın ve sözümüzün arkasındayız. Ancak ne kumar ne noter masasında olmayacağız." açıklamasında bulundu.

Jose Mourinho THY'nin reklam yüzü oldu! Jose Mourinho THY'nin reklam yüzü oldu!

Akşener'in bu açıklamalarının ardından Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında dururken İYİ Parti'ye üye olan birçok vatandaş da tepki göstererek istifa ettiklerini açıkladı. 6'lı Masa'da yaşanan aday krizi dünya basınında da büyük yankı uyandırırken olay çeşitli haber sitesi ve gazetelerde, ''Türkiye muhalefeti bölündü, Türkiye muhalefeti parçalandı, Türkiye'de birleşik muhalefet cephesinin sonu'' başlıklarıyla değerlendirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun bulunduğu 6'lı Masa'nın görüşmeye başladığı 12 Şubat 2022 tarihinden beri aday konusunu netleştirememesi 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçim için geri sayım başlamışken büyük tepki çekti. 

Depremin bıraktığı enkaz devam ederken 6'lı Masa aday kavgasında

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülke olarak yaraları sarmak için seferber olmuşken depremin bıraktığı maddi ve manevi enkazın etkileri devam ediyor. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'da meydana gelen deprem felaketinde zor durumda kalan vatandaşlar için sadece Türkiye'nin değil dünyanın dört bir yanından yardımlar geliyor. Hayatlarını yeniden kurmak zorunda olan deprem mağdurları en temel ihtiyaçları olan beslenme için bile devamlı gelecek yardımlara muhtaç. 

Depremin ilk gününden beri sosyal medya aktif bir şekilde depremzedelerin sesi olmalarına yardımcı oldu. GSM şirketlerinin deprem bölgelerinde çekmemesi, telefonla konuşurken aksaklıklar yaşanmasına neden olurken deprem bölgesindeki vatandaşlar Twitter üzerinden paylaşım yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.

Seçime 71 gün kalmışken 6'lı Masa'nın henüz bir aday belirleyememesi, aksine deprem felaketinin etkileri devam ederken kendi anlaşmazlıkları nedeniyle meydana gelen krizin gündem olması başta deprem bölgesindeki vatandaşlar olmak üzere vatandaşların tepkisini çekti. Muhalefetin büyük çoğunluğunun oluşturduğu 6'lı Masa'da yaşanan kriz muhalefetin başarısızlığını bir kez daha gözler önüne serdi.